Brno: Rekonstrukce Dominikánského náměstí začne již zítra

04.04.2018 10:03

Plánovaná rekonstrukce Dominikánského náměstí v centru Brna a s tím související dopravní omezení začnou v týdnu po Velikonocích.

Brno: Rekonstrukce Dominikánského náměstí začne již zítra
Foto: brno.cz
Popisek: Brněnský magistrát

Od středy 28. března jsou na náměstí a do okolních ulic instalovány dopravní značky upozorňující na připravované omezení. Obyvatelé a podnikatelé z okolních nemovitostí také dostali do schránek leták s informacemi a kontakty na stavbyvedoucího. Zahájení prací je naplánováno na čtvrtek 5. dubna.

Během stavby bude přesunuto 25 vyhrazených parkovacích míst z ulice Veselé a Dominikánského náměstí, a to na Zelný trh a na ulici Veselou a budou zrušena všechna parkoviště na Dominikánském náměstí. 5. dubna budou odstraněny všechny parkovací automaty.

Délka bude záležet i na případných archeologických nálezech

Vjezd na Dominikánské náměstí bude zakázán od ulice Středové. Nebude tedy možný ani průjezd z ulice Veselé na Dominikánskou.

Na náměstí bude provedena celková rekonstrukce včetně všech inženýrských sítí pod povrchem. Stavební práce jsou plánovány tak, aby byly dokončeny ještě v letošním roce, a to pokud možno před vánočními trhy. Délka trvání rekonstrukce však bude záležet i na případných archeologických nálezech v této lokalitě, ty nelze předem předvídat.

Informace o akci jsou také ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jihlava: Blíží se zápisy do mateřských škol

7:37 Jihlava: Blíží se zápisy do mateřských škol

Zápisy do školek Mozaika, Demlova 28 a Nad Plovárnou se uskuteční ve dnech 6. a 7. května. Volných j…