Brno: Sdílené bydlení zdravotních sester

05.12.2016 10:46

Město Brno se snaží pomoci zdravotnickým zařízením, kterým chybí až sto zdravotních sester. V rámci chystaných rekonstrukcí volných bytů a nebytových prostor ve městě Brně připravuje vedení města poskytnutí bytových jednotek nemocnicím zaměstnávajícím lékařský personál ze vzdálenějších regionů republiky či ze zahraničí.

Brno: Sdílené bydlení zdravotních sester
Foto: brno.cz
Popisek: Brněnský magistrát

V plánované rekonstrukci nebytových prostor na Kobližné 10 vzniknou čtyři byty pro tento účel. Další tři byty budou upraveny ze stávajících neobsazených bytů svěřených městské části Brno-střed.

„Vycházíme vstříc brněnským nemocnicím, které nemají kapacity k ubytování svých zaměstnanců. Tímto krokem chceme pomoci k lepšímu provozu nemocnic. Chybějící personál je v dnešní době hlavním důvodem, proč lidé čekají na operace. Díky bytům, které vzniknou rekonstrukcí třetího a čtvrtého patra na Kobližné 10, a dalším bytům poskytnutým MČ Brno-střed budou moci nemocnice nabízet místa i kvalifikovaným lidem ze vzdálenějších regionů nebo ze zahraničí,“ uvedl první náměstek primátora Petr Hladík.

Plánované stavební úpravy ve 3. a 4. patře, které byly využívány jako učebny a kanceláře, přemění prostory na byty, které budou moci využít nemocnice pro ubytování zdravotních sester. Dříve tyto prostory vlastnil Jihomoravský kraj a využívalo je odborné učiliště. V roce 2011 prostory převzal Odbor správy majetku Magistrátu města Brna. Prostory se nepodařilo pronajmout především z důvodu špatného technického stavu, nedostatečné hygienické vybavenosti a nemožnosti parkování v okolí.

Celkové investiční náklady na stavební práce jsou odhadovány na 6 milionů Kč.  S rekonstrukcí by se dle předpokládaného harmonogramu mělo začít po zpracování příslušné dokumentace, vydání stavebního povolení a výběru zhotovitele stavby v srpnu roku 2017 a k nastěhování by měla být k dispozici již na konci roku 2017.

Bytové prostory budou přímo pronajaty nemocnici, která pronájem bude nabízet svému personálu.

Město Brno vybírá další velké byty, které by do tohoto projektu zapojilo.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Na festivalu se spotřebovalo šest a půl tuny tvarůžků

10:23 Olomouc: Na festivalu se spotřebovalo šest a půl tuny tvarůžků

Olomouc provoněly tvarůžkové speciality. Festival byl rekordní co do počtu prodávajících i návštěvno…