Brno: Solniční a Opletalovu začnou Brněnské vodárny a kanalizace ode dneška opravovat

21.10.2019 9:16

Od pondělí 21. října začnou práce na rekonstrukce vodovodů a kanalizace v ulicích Solniční a Opletalova v centru města. Do ulic se nedostanou auta, přístup k nemovitostem ale zůstane zachován.

Brno: Solniční a Opletalovu začnou Brněnské vodárny a kanalizace ode dneška opravovat
Foto: Brno-stred.cz
Popisek: Nová radnice v Brně

V ulici Solniční bude rekonstrukce vedena v klasicky ražené štole. „Nachází se v hloubce 8 metrů v blízkosti historických hradeb města Brna. Kvůli způsobu rekonstrukce budou viditelné jen vstupní šachty, dělníci budou pracovat pod zemí,“ přiblížil vedoucí útvaru inženýrských služeb Brněnských vodáren a kanalizací Jaromír Peška. V ulici Opletalova není kanalizace v takové hloubce, opravena proto bude otevřeným výkopem. Vymění se i staré vodovodní potrubí. Vodovod v oblasti pochází z dvacátých let 20. století, kanalizace dokonce z konce 19. století.

Práce v Solniční začnou v úseku mezi Rašínovou a Českou. Opletalova se rozkope v celé šíři. Činnosti v uvedených ulicích jsou koordinovány i s ostatními investory. V ulicích tak budou vyměněny plynovody, horkovody a část kabelových tras. Po dokončení všech prací na podzemních sítích budou obnoveny silnice a chodníky.

Při provádění stavebních prací budou dotčené ulice přístupné vozidlům složek integrovaného záchranného systému, stejně tak zajistí jednotliví zhotovitelé průchodnost ulic i v době provádění stavebních prací. Po celou dobu bude možný i přístup k dotčeným nemovitostem. V příštím roce se rekonstrukce rozšíří do části Solniční v úseku od České k Husově a také do ulice Česká od křížení se Solniční směrem k Joštové. Stavba vyjde na bezmála 90 milionů korun. Dokončení je předpokládáno v květnu 2021.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

střelba na FF

Dobrý den, kdy bude ukončeno vyšetřování střelby na FF? Netrvá vyšetřování nějak dlouho? A druhá věc, co mě zajímá je, zda stát nějak odškodnil nebo odškodní rodiny obětí? Já netvrdím, že za to stát může, ale je to to nejmenší, co můžete udělat.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Plzeň si připomněla hrdiny odboje. Pomáhali také Jozefu Gabčíkovi a Janu Kubišovi

16:31 Plzeň si připomněla hrdiny odboje. Pomáhali také Jozefu Gabčíkovi a Janu Kubišovi

Představitelé města Plzně, radní pro oblast kultury a památkové péče Eliška Bartáková a radní pro ob…