Brno: Stavbaři bourají bývalou textilku na Dornychu, doprava je o víkendech omezena

27.07.2016 13:59

Během prázdninových víkendů stavbaři bourají pomocí speciální techniky budovy někdejší Vlněny mezi ulicemi Dornych, Přízova a Mlýnská.

Brno: Stavbaři bourají bývalou textilku na Dornychu, doprava je o víkendech omezena
Foto: Brno-stred.cz
Popisek: Nová radnice v Brně

Konkrétně tento víkend byly na programu demolice opěrných zdí ve vnitrobloku areálu. Developerská společnost CTP Invest zde provádí revitalizaci území, na kterém stála textilka.

„O víkendech naše společnost uzavírá Dornych a posléze Přízovou ulici. Je to koordinováno s dopravním podnikem,“ zdůraznil ředitel regionální pobočky CTP Invest Tomáš Budař. V pracovní dny hromadná doprava není omezena.

Informace o dopravních omezeních hromadné dopravy i během posledního červencového víkendu najdete na webu DPMB (ZDE).

 

Developer předpokládá, že všechny bourací práce skončí v listopadu. K zemi půjdou postupně všechny budovy vyjma Bochnerova paláce a jedné další.

Příští rok se pak začne na místě bývalé velké textilní továrny stavět komplex administrativních budov. Později mají přibýt i domy s menšími byty. Revitalizace areálu má trvat 10 až 12 let a kancelářské budovy se budou dokončovat podle poptávky trhu.

Vlněna vznikla v první polovině 19. století a postupně se rozrůstala. Až do roku 1941 patřila továrna židovské rodině Stiassni. Po válce podnik nadále fungoval ve znárodněném průmyslu. Výroba ve Vlněně skončila v roce 1997 a od té doby areál chátral.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Uherské Hradiště: Komunikaci s plochou v ulici Okružní čeká rekonstrukce

7:37 Uherské Hradiště: Komunikaci s plochou v ulici Okružní čeká rekonstrukce

V období od konce dubna do druhé poloviny srpna budou probíhat stavební práce v ulici Okružní v Mařa…