Brno: V Zahradě pod hradbami v parku Špilberk zahajuje provoz další veřejný gril

17.11.2017 13:48

Veřejná grilovací místa se za dobu svého fungování v Brně stala velmi oblíbenými a hojně využívanými. Jeden z nich, elektrický gril umístěný v parku Lužánky, provozuje i Veřejná zeleň města Brna. Ta nyní uvádí do provozu další zařízení, tentokrát v Zahradě pod hradbami v parku Špilberk.

Brno: V Zahradě pod hradbami v parku Špilberk zahajuje provoz další veřejný gril
Foto: Martin Šimák
Popisek: Pohled na Brno shora, letecký snímek

Veřejná zeleň města Brna slavnostně uvede tento elektrický gril do provozu prvním veřejným grilováním, které se koná 16. listopadu 2017 ve 12:00 hodin a zúčastní se ho náměstek brněnského primátora Martin Ander. Součástí akce bude i malé občerstvení.

Ze zkušeností Veřejné zeleně města Brna i Lesů města Brna vyplývá, že i v podzimních a zimních měsících mají lidé o veřejné grilování zájem například při příležitosti rodinných oslav.

Zřízení veřejného grilu, které obnášelo nejen nákup a instalaci grilu samotného, ale i úpravy okolního veřejného prostoru a instalaci nového mobiliáře, přišlo na 500 tisíc korun. Novinkou je také zjednodušení rezervačního systému – nově si můžete gril zamluvit prostřednictvím SMS a uhradit takto i provozní poplatek 20 Kč za hodinu.

„Využití veřejného elektrického grilu představuje nejpohodlnější a nejbezpečnější způsob, jak si na veřejném prostranství uspořádat grilování s rodinou či přáteli. Zřizováním takovýchto veřejných grillpointů vycházíme vstříc požadavkům veřejnosti a děláme brněnské parky atraktivnější pro trávení volného času ve městě,“ vysvětlil náměstek primátora Martin Ander.

reklama

autor: PV

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Plzeň: Začíná stavba vodovodu a kanalizace v Malesicích, hotovo bude do léta 2027

19:27 Plzeň: Začíná stavba vodovodu a kanalizace v Malesicích, hotovo bude do léta 2027

Plzeňská vodárna zahájila stavbu kompletní realizace nové veřejné infrastruktury v plzeňském městské…