Brno: V noclehárnách mohou přespat lidé i se psy

13.12.2019 13:50

V předvánočním týdnu umístí Odbor sociální péče MMB do brněnských nocleháren pět zateplených bud pro psy bezdomovců. Lidé bez domova častokrát v zimě nevyužívají noclehárny kvůli tomu, že si tam s sebou nemohou vzít psa.

Brno: V noclehárnách mohou přespat lidé i se psy
Foto: brno.cz
Popisek: Brněnský magistrát

Dvě psí boudy budou umístěny v Městském středisku krizové sociální pomoci pro osoby v extrémní sociální tísni na ulici Masná 3. Dvěma boudami bude také opatřen Azylový dům pro lidi bez domova na ulici Bratislavská. Jedna bouda bude k využití na některém z míst, která bezdomovci neopustí ani ve velkých mrazech.

„Ačkoliv jsou pro bezdomovce v zimě připravena teplá lůžka v noclehárnách, mnozí zůstávají na ulici kvůli svým psům, které si tam s sebou nemohou vzít. Po zimní sezóně umístění bud pro psy jako doplňkovou službu vyhodnotíme a připravíme na další sezónu,“ uvedla primátorka města Brna Markéta Vaňková. K dispozici je zatím jediná psí bouda na ulici Mlýnská v Armádě spásy. Vyrobili ji klienti Azylového domu na Celní.

Z výsledků zjišťování počtu lidí bez domova z roku 2018 vyplývá, že jich na území Brna žije 1 657. Přestože se jejich počet stále zvyšuje, děje se tak pomaleji než v předchozím období 2010–2014. Počet lidí, kteří žijí venku, je v průběhu let stabilní, roste však počet lidí, kteří využívají nějakou formu pomoci a sociálních služeb. Odbor sociální péče MMB, Centrum sociálních služeb, Armáda spásy a Diecézní charita Brno zajišťují možnost azylového bydlení v nočních krizových centrech, noclehárnách, azylových domech a bytových jednotkách se sociální intervencí. Celkem se jedná o 363 lůžek. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

střelba na FF

Dobrý den, kdy bude ukončeno vyšetřování střelby na FF? Netrvá vyšetřování nějak dlouho? A druhá věc, co mě zajímá je, zda stát nějak odškodnil nebo odškodní rodiny obětí? Já netvrdím, že za to stát může, ale je to to nejmenší, co můžete udělat.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jihlava: Volač a Klikač okrádají Česko

22:28 Jihlava: Volač a Klikač okrádají Česko

Přednáška zaměřená na ochranu před digitálními útoky se uskuteční v kině Dukla Jihlava ve středu 29.…