Brno: Vodní opona znovu rozehrála hru světel a vody

25.04.2015 12:31

V sobotu 25. dubna byla po zimní odstávce v 8 hodin ráno znovu uvedena do provozu vodní opona v parku před Janáčkovým divadlem. Unikátní světelná fontána bude v provozu denně od 8 do 24 hodin.

Brno: Vodní opona znovu rozehrála hru světel a vody
Foto: Martin Šimák
Popisek: Pohled na Brno shora, letecký snímek

Park před Janáčkovým divadlem byl revitalizován v roce 2014. Odpočinkovou zónu, která ladí s důstojností divadla, si Brňané rychle oblíbili. Na střeše podzemních garáží vznikly také vodní prvky, a to fontána ve tvaru divadelní opony a deset vodních trysek, přičemž pouštění vody je synchronizováno se světelnými prvky. Zatímco symetricky rozmístěné vodní trysky jsou již v provozu pár týdnů, dominantní světelnou oponu budou moci občané a návštěvníci znovu obdivovat od soboty 25. dubna 2015. 

Vodní prvky jako kašny, pítka, jezírka či například vodní schody v Denisových sadech jsou v zimních měsících mimo provoz. Výjimku představuje fontána s mírně zvlněnou hladinou a se stupňovitou obrubou alegorie Mírnost, která je v provozu celoročně.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Brno.cz

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vyškov: Živočichy bude u Lulečského potoka přitahovat další mokřad

16:14 Vyškov: Živočichy bude u Lulečského potoka přitahovat další mokřad

Koncem předloňského léta mohli Vyškované mezi dálničním přivaděčem a rybníkem Kačencem obdivovat mno…