Brno dá označení provozovnám, v nichž vítají vodicí a asistenční psy

14.01.2017 12:15

Projekt Nálepka začíná realizovat město Brno. Má označení vodicího a asistenčního psa, který doprovází člověka tělesně nebo smyslově postiženého.

Brno dá označení provozovnám, v nichž vítají vodicí a asistenční psy
Foto: Martin Šimák
Popisek: Pohled na Brno shora, letecký snímek

Nálepku si mohou na vchod do obchodů, restaurací, sportovních zařízení a  zdravotnických zařízení vylepit jejich provozovatelé. Zdůrazňuje, že tito psi mohou nejen tam vstoupit, ale jsou tu vítáni.

„Nálepka se bude umísťovat na vstupní dveře, vrata či bránu subjektů, které o ni projeví zájem. Tipy na umístění mohou dávat i občané nebo organizace zdravotně postižených. Nálepka je zhotovena ve dvou formátech. Ve formátu A6 je vhodná na dveře a v druhém větším A5 na nalepení na vstupní brány do areálů,“ přibližuje projekt 1. náměstek primátora Petr Hladík.

Nálepka je zdarma k vyzvednutí na Odboru zdraví magistrátu u Radima Paseky, koordinátora pro osoby se zrakovým postižením, na Dominikánském nám. 3.

Zájemci mohou také zavolat na tel.: 542 172 461 či napsat na e-mail paseka.radim@brno.cz.

Umožnit vstup pro vodicí a asistenční psy je sice povinnost ze zákona, někteří provozovatelé obchodů, restaurací, sportovních zařízení a zdravotnických zařízení o této povinnosti buďto neví, nebo vědět nechtějí. Město Brno má zájem na tom, aby tělesně nebo smyslově postižení lidé mohli vstupovat do všech prostor i se svými vodicími nebo asistenčními psy.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Plzeň: Místo kulturního domu v Červeném Hrádku bude osmnáct bytů

13:05 Plzeň: Místo kulturního domu v Červeném Hrádku bude osmnáct bytů

V bývalém kulturním domě v Červeném Hrádku do poloviny roku 2025 vznikne 18 městských nájemních bytů…