Brno nabídne na veletrhu Regiontour prvorepublikovou atmosféru

19.01.2018 9:16

Od zítra do soboty se na brněnském výstavišti koná veletrh cestovního ruchu Go a Regiontour. Dnes bylo na pořadu slavnostní zahájení. Brno se představuje stánkem ve stylu prvorepublikové kavárny. Naláká tak na největší akci letošního roku – festival ke stému výročí založení Československa Re:publika 1918–2018.

Brno nabídne na veletrhu Regiontour prvorepublikovou atmosféru
Foto: brno.cz
Popisek: Brněnský magistrát

„Jde o retrospektivní projekt s podtitulem Brno-lidé-století, jehož cílem bude připomenout klíčové okamžiky československé historie, zmapovat a oslavit národní historii, uměleckou tvorbu, vědu, vzdělání a zábavu. Neopomene ani duchovní rovinu a společenské hodnoty. Bude to největší akce letošního roku. I proto jsme chtěli nabídnout malou ochutnávku návštěvníkům brněnského stánku na veletrhu,“ vysvětlil primátor města Brna Petr Vokřál.

Návštěvníci Regiontouru budou moci cestovat časem. Brněnská expozice se totiž letos přemění na kavárnu z doby první republiky, čímž bude odkazovat na festival Re:publika 1918–2018. Ten se v Brně uskuteční od 26. května do 17. června a který připomene výročí sta let založení Československa a devadesáti let od Výstavy soudobé kultury, resp. založení brněnských veletrhů. Od té doby se Brno stalo městem veletrhů a výstavnictví, v čemž ve střední Evropě figuruje na špici.

V prvorepublikovém duchu se ponese i prezentace města Brna na stánku. Barista Adam Troubil předvede, jak se káva připravovala před 100 lety a jak ji správně připravit dnes. Návštěvníci se o víkendu zapojí do soutěží a ochutnávku kávy spolu s posezením v kavárně mohou vyhrát jako jednu z cen.

Na programu bude také módní přehlídka nabízející průřez módními trendy uplynulého století. Na dobové oblečení si mohou lidé odnést i památku. K dispozici totiž bude po celou dobu konání veletrhu fotokoutek s profesionálním fotografem a s modely reprezentujícími jednotlivé dekády uplynulého století.

Interaktivní show

Dobovou atmosféru navodí swingové evergreeny skupiny Melody gentlemen, netradiční jazzová kapela s cimbálem Midnight Coffee Session, Perfect Time a jejich progresivní vintage jazz nebo Django Jet Swing & Gypsy Jazz.

S tipy, jak a kde nejlépe zažít a ochutnat Brno a jeho autentickou atmosféru, na místě poradí zástupci Turistického informačního centra. Ti nabídnou zájemcům možnost zakoupit turistickou kartu BRNOPAS, ke které zdarma obdrží dnes pokřtěného nového oficiálního průvodce města Brna.

Svou interaktivní show si připravilo i VIDA! Science Centrum, představí se také brněnská zoologická zahrada a v neposlední řadě partnerská města. Kromě cestování časem se tak návštěvníci mohou ocitnout v litevském Kaunasu, ruské Voroněži, německém Stuttgartu a dalších sedmi městech.

Během celého veletrhu si zájemci zasoutěží ve vědomostním kvízu o vstupenky a další ceny věnované městem Brnem, partnerskými městy nebo příspěvkovými organizacemi města. Celodenním programem bude provázet moderátor České televize Ondřej Blaho.

Více informací o veletrhu i doprovodném programu naleznete ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Jak chcete z Bruselu zajistit naši potravinovou soběstačnost?

Podle mě je to klišé a nemůžeme být potravinově úplně soběstační, obzvlášť dnes, kdy je dost nevyzpytatelné počasí. A i kdybychom soběstační byly, nebude nás to stát mnohem více než potraviny z dovozu? Podpora českých potravin je sice hezká věc, ale zas né každý na to má rozpočet. Stačí se podívat n...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hustopeče: Oblastní kolo cyklistické soutěže ovládly město

10:29 Hustopeče: Oblastní kolo cyklistické soutěže ovládly město

V úterý 14. května se na dopravním hřišti Lipová sešli žáci škol mikroregionu Hustopečsko, kteří se …