Brno navazuje spolupráci v rámci městského ekosystému

26.03.2017 16:44

Jaké hodnoty a cíle jsou důležité pro lidi, kteří působí na území Brna a v jeho okolí, se rozhodlo zjistit vedení města. Na historicky prvním jednání o městském ekosystému se tak sešli zástupci podnikatelské, akademické a politické sféry, neziskových organizací či občané. Cílem setkání bylo do budoucna navázat spolupráci všech těchto sfér za účelem budoucího rozvoje města.

Brno navazuje spolupráci v rámci městského ekosystému
Foto: Brno-stred.cz
Popisek: Nová radnice v Brně

Účastníci jednání nazvaného “Městský ekosystém 2017 “ navrhovali hodnoty, které považují pro budoucnost města za zásadní a na které by se měli společně s městem zaměřit. Téměř 200 účastníků tak nastínilo cíle a oblasti, na které bude brát vedení města ohled při vytváření strategie do dalších let.

„Brno se může stát skutečným chytrým městem, pokud plně využije potenciálu lidského kapitálu, který má. Naší snahou je proto dále vytvářet vhodné prostředí a nástroje pro hlubší spolupráci na formování budoucnosti Brna,“ uvedl na semináři náměstek primátora pro oblast Smart City Jaroslav Kacer.

Na semináři „Městský ekosystém 2017“ přednesli své zkušenosti také zástupci z dalších evropských měst. Transformaci Bilbaa a spolupráci místních partnerů představil profesor z Univerzity DEUSTO Roberto San Salvador del Valle. O participativním foresightu jako efektivním nástroji veřejné správy promluvila Doris Wilhelmer, vedoucí výzkumu v Centru pro inovační systémy a strategii Rakouského technologického institutu ve Vídni. O strategickém plánu Ostravy promluvil konzultant Daniel Konczyna.

Městský ekosystém tvoří:

Vědecké Brno – univerzity, výzkumná a vývojová centra a Akademie věd ČR
Podnikatelské Brno – živnostníci, malé a střední podniky, velké korporace, investoři a obchodní komory
Nevládní Brno – nevládní a neziskové organizace, spolky, nadace a nadační fondy
Aktivní Brno – aktivní občané, odborníci a expati (zahraniční odborníci dočasně pracující v České republice)
Brněnská samospráva – magistrát, městské části, politické kluby, městské společnosti a organizace
Víceúrovňové Brno – Brněnská metropolitní oblast, Jihomoravský kraj, regionální, státní a evropské instituce a společnosti, vláda a ministerstva

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pardubice: Cestu na zámek nově ozdobí nadživotní socha koně

7:17 Pardubice: Cestu na zámek nově ozdobí nadživotní socha koně

Od konce dubna budou Pardubáci a návštěvníci města na louce mezi Příhrádkem a zámeckými valy potkáva…