Bronzová příčka patří městu Česká Lípa

17.03.2017 9:17

Kvalitní podnikatelské prostředí a vstřícný přístup veřejné správy – to jsou dvě hlavní kritéria výzkumu „Město pro byznys“, který provedla agentura Datank. Česká Lípa se v Libereckém kraji umístila třetí, předběhla i krajské město.

Bronzová příčka patří městu Česká Lípa
Foto: ceska-lipa.info
Popisek: Česká Lípa

„Z analýz agentury vyplývá, že Česká Lípa nejen že dobře hospodaří, ale také skvěle komunikuje. Náš živnostenský úřad byl totiž ve fiktivním testování komunikace vyhodnocen jako jeden z nejlepších v celém regionu. To nás velmi potěšilo,“ říká starostka města Romana Žatecká. Výzkum „Město pro byznys“ hodnotí všechna města a obce s rozšířenou působností. Pořadí vyhodnocuje za jednotlivé kraje a také za celou republiku.

Letos agentura CzechInvest vyhlásila v rámci devátého ročníku tohoto průzkumu novou kategorii nazvanou Investičně atraktivní region. Česká Lípa chce být atraktivním městem pro podnikatele a investory. O tom svědčí např. nedávné jednání vedení radnice s firmou Bombardier Transportation i projekt města Šikovné ruce. Českolipská radnice má otevřený přístup. Pořádá Hodiny pro veřejnost, kdy se občané mohou s vedením města řešit své problémy, řeší dopravní obslužnost obyvatel, z obecního rozpočtu jdou vysoké investice do veřejné oblasti, město pracuje na Strategickém plánu, podporuje kulturní a společenské akce atd.

Celkové pořadí - Liberecký kraj
1. Jablonec nad Nisou
2. Železný Brod
3. Česká Lípa
4. Liberec
5. Frýdlant
6. Turnov
7. Nový Bor
8. Semily
9. Tanvald
10. Jilemnice

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bruntál: Stavba opěrné zdi pod autobusovým stanovištěm je prakticky dokončena

22:09 Bruntál: Stavba opěrné zdi pod autobusovým stanovištěm je prakticky dokončena

Práce na rekonstrukci autobusového stanoviště pod Společenským domem se blíží k svému završení, auto…