Bronzoví koně v Rakovníku zůstanou

01.05.2017 11:36

Rada města rozhodla zakoupit za 2,7 mil. Kč sochy dvou bronzových koní, které se v současné době nachází na prostranství Na Sekyře. Toto prostranství se dočká v nejbližší době výrazné proměny a koně zůstanou jeho součástí i po revitalizaci prostoru.

Bronzoví koně v Rakovníku zůstanou
Foto: mesto-rakovnik.cz
Popisek: Rakovník

„V rámci nově vzniklého prostranství, jehož projekt navázal na vybranou studii společnosti Hlaváček&Partner, dojde k celkové proměně tohoto prostoru v centru města,“ řekl starosta Pavel Jenšovský a dodal: „V rámci úprav vznikne vodní prvek, dojde k rekonstrukci povrchů i sjednocení celého prostoru od parku až po semafory u Tylova divadla.“

Cílem revitalizace je výrazné oživení dnes málo využívaného a zanedbaného prostranství nacházejícího se v centru města. Celá rekonstrukce prostoru bude zahájena ihned poté, co bude dokončena rekonstrukce veškerých inženýrských sítí. „Počítáme s tím, že začneme v druhé polovině letošního roku. Cena bude zhruba 9 mil. Kč bez DPH,“ dodal místostarosta Miroslav Samaš.

Autorem soch bronzových koní je akad. sochař Michal Gabriel, který je na podzim loňského roku zapůjčil městu zdarma. Na pořízení soch přispěla částkou 1 mil. Kč společnost Procter&Gamble – Rakona.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Boněcký rybník. Nová čtvrť pro kvalitní bydlení

19:27 Zlín: Boněcký rybník. Nová čtvrť pro kvalitní bydlení

Celkem 400 bytů, z toho 280 na městských pozemcích a 120 na parcelách soukromých investorů nabídne n…