Bruntál: Dvě hřiště u škol se brzy výrazně promění

02.08.2017 14:40

Dvě zastaralá sportovní hřiště, která už sotva plní svůj původní účel, se v příštích měsících kompletně promění. Řeč je o vysloužilém velkém hřišti u ZŠ Cihelní a také o školním hřišti u Petrina.

Bruntál: Dvě hřiště u škol se brzy výrazně promění
Foto: bruntal.net
Popisek: Náměstí města Bruntál

Rada města ve středu 26. července schválila realizaci projektu nazvaného Rekonstrukce sportovního zázemí pro spolkové a školní aktivity v Bruntále. K projektu, jehož cílem je obnovit podobným způsobem hřiště u dvou uvedených základních škol, už byla zpracována projektová dokumentace.

V obou případech vznikne na místě stávajících hřišť běžecký ovál s tartanovým povrchem a hřiště se sportovním kobercem.

Běžecký ovál bude dlouhý 150 metrů, bude mít dvě rovinky a dvě zatáčky o stejném poloměru. Ovál bude možné využít pro běh, sprinty a skoky do dálky. Hřiště uvnitř oválu bude mít využití pro malou kopanou, tenis, volejbal, nohejbal a basketbal.

Nové hřiště u ZŠ Cihelní bude navazovat na skatepark a zůstanou zde i prvky stávající venkovní posilovny, které však budou v rámci areálu jinak rozmístěny.

Předpokládané rozpočtové náklady na každé z hřišť představují částku okolo tří milionů korun a budou hrazeny z rozpočtu města. Obě rekonstrukce by měly být provedeny ještě v letošním roce.

Výkres hřiště

reklama

autor: PV

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Dvě pracovnice ze zlínských základních škol získaly ocenění

22:28 Zlín: Dvě pracovnice ze zlínských základních škol získaly ocenění

Jako každý rok ocenil Zlínský kraj pracovníky ve školství. Mezi patnácti oceněnými z celého kraje by…