Bruntál: Miliony na rozvoj průmyslové zóny - nová stezka, parkoviště i obratiště

22.11.2017 18:15

Město Bruntál díky dotaci z kraje a spolupráci s místními firmami dokončilo realizaci projektu rozvoje průmyslové zóny Bruntál – Sever. Cílem bylo především usnadnit dopravu do průmyslové zóny pěším, cyklistům, motoristům i lidem využívajícím hromadnou dopravu.

Bruntál: Miliony na rozvoj průmyslové zóny - nová stezka, parkoviště i obratiště
Foto: bruntal.net
Popisek: Náměstí města Bruntál

Od roku 2015 je v provozu nová stezka pro pěší a cyklisty, kteří do té doby využívali výhradně frekventovanou silnici podél průmyslové zóny v Zahradní ulici. Před rokem byla stezka prodloužena až k areálu společnosti OSRAM a přibylo u ní nové osvětlení, které zde dosud citelně chybělo.

Zatímco světla pro jedenatřicet nových lamp daroval uvedený bruntálský výrobce světelné techniky, stavební práce byly provedeny díky krajské dotaci.

V průběhu realizace projektu „Rozvoj průmyslové zóny Bruntál – Sever“ Moravskoslezský kraj dodatečně navýšil individuální účelovou investiční dotaci na deset milionů korun. V rámci projektu tak bylo následně vybudováno obratiště pro autobusy se zastávkou včetně záchytného parkoviště s více než osmdesáti parkovacími místy a také opravena příjezdová komunikace.

Projekt byl dokončen v letošním roce a završil realizaci dlouhodobého záměru s cílem podpořit rozvoj podnikání ve městě a zkvalitnit možnosti dopravy zaměstnancům bruntálských firem.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vyškov: Živočichy bude u Lulečského potoka přitahovat další mokřad

16:14 Vyškov: Živočichy bude u Lulečského potoka přitahovat další mokřad

Koncem předloňského léta mohli Vyškované mezi dálničním přivaděčem a rybníkem Kačencem obdivovat mno…