Bruntál: Obnova zídky u divadla pokračuje, za prodlení mohou potíže původní firmy

08.11.2020 6:32

Práce na obnově zídky u Městského divadla v Bruntále byly po více než dvou měsících obnoveny. Město před tím muselo vybrat nového zhotovitele díla.

Bruntál: Obnova zídky u divadla pokračuje, za prodlení mohou potíže původní firmy
Foto: bruntal.net
Popisek: Náměstí města Bruntál

Ten předchozí práce přerušil kvůli vnitřním obtížím počátkem srpna. Město pak bylo donuceno v září odstoupit od smlouvy a vybrat nového zhotovitele, který by rozpracované dílo dokončil. Staveniště si nová firma převzala v minulých dnech a nyní se již na opravě zídky znovu pracuje.

Termín dokončení je stanoven do pěti týdnů od předání staveniště, pokud to ovšem klimatické podmínky a epidemiologická situace dovolí.

Přestože jde zdánlivě „jen o opravu zídky“, dílo zahrnuje celý komplex prací, počínaje opravou části místní komunikace, přes realizaci bednění, výrobu a montáž výztuže, betonáž nadvýšení zídky v místě chodníkových ramp o cca 30 cm, odbednění zídky a doložení zámkové dlažby chodníku, montáž původního ocelového zábradlí, kompletní povrchovou úpravu až po nátěr ocelového zábradlí a osazení betonových zákrytových desek opěrné zdi.

Vzhledem k současné komplikované situaci a blížící se zimě je tak pravděpodobné, že se práce „přelijí“ do jara příštího roku.

Pokud jde o náklady na realizaci díla, ty dosavadní byly vyčísleny ve výši 76 497 korun bez DPH (kdy původní firmě byla naopak zaslána sankční faktura). Smlouva s novým zhotovitelem předpokládá náklady v celkové výši 268 904 korun bez DPH.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

Kdo může za migrační pakt?

Tvrdíte, že když vás budeme volit, tak nás zbavíte migrantů. Jak? Jak chcete problém řešit, navíc když teď EP schválil migrační pakt? Taky tvrdíte, že jeho schválení byla zrada od této vlády, tak co pak změníte evropské volby? A jak to tedy je? Může za schválení paktu vláda nebo politici v Bruselu?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Město nabízí do nájmu garážová stání na Jižních Svazích

13:37 Zlín: Město nabízí do nájmu garážová stání na Jižních Svazích

Statutární město Zlín nabízí motoristům k pronájmu pět garážových stání na Jižních Svazích. V nabídc…