Bruntál: Seniortaxi jede do dalšího roku…

24.01.2019 13:01

Od 1. 2. 2016 je v Bruntále provozována služba „Seniortaxi“, kterou ze svého rozpočtu hradí Město Bruntál. O tom, že služba opravdu pomáhá, svědčí to, že do dnešního dne jí aspoň jedenkrát využilo 698 seniorů a jen v roce 2018 bylo uskutečněno téměř 8500 jízd.

Bruntál: Seniortaxi jede do dalšího roku…
Foto: bruntal.net
Popisek: Náměstí města Bruntál

Město Bruntál se rozhodlo tuto seniory velmi oceňovanou aktivitu podpořit i pro rok 2019. Ne každý senior má totiž možnost požádat blízkého či známého o dopravu k lékaři nebo na úřad a ti, kteří tuto možnost dříve využívali, teď o ni žádat nemusí, neboť Seniortaxi umožňuje seniorům přepravovat se na konkrétní místa v Bruntále v přesných, jim vyhovujících časech.

Princip služby spočívá v tom, že bruntálský senior ve věku 70 let a výše může být z jakéhokoliv místa ve městě (včetně Kunova) na přesně stanovená místa nebo z nich (především lékaři, úřady apod.) přepraven za jednotnou cenu 15 Kč, kterou zaplatí řidiči, zbytek částky uhradí právě Město Bruntál ze svého rozpočtu. Senior může být doprovázen jednou osobou a částka 15 Kč se tím nijak nemění. Službu je možné využívat každý pracovní den v době od 6 do 16 hodin tak, aby si senior mohl pohodlně vyřídit své záležitosti na úřadech nebo absolvovat potřebná lékařská vyšetření. Velkou výhodou je, že senior nemusí provádět žádnou registraci – stačí řidiči taxi předložit občanský průkaz a řidič pouhým nahlédnutím do něj ověří, zda senior splňuje podmínku věku 70 let a bydliště v Bruntále.

Spokojenost seniorů s provozováním služby i dodržování smluvních podmínek ze strany dodavatelské firmy je průběžně ověřována telefonáty namátkově vybraným pasažérům. Je na místě říci, že v drtivé většině senioři konstatují naprostou spokojenost jak s tím, že aktivita Seniortaxi existuje, tak s pravidly jejího fungování i chováním řidičů taxi.

Telefonní číslo, na kterém je možné službu objednávat, je stále stejné a jediné - 602 22 32 64.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

odškodnění

Pane poslanče, dobrý den, co si myslíte o tom, za jakých podmínek chce Praha poskytnout pozůstalým po obětech střelby na FF finanční pomoc? Já si troufnu říci, že je to až nehumánní, a že je celý ten dotazník je jen zástěrkou, jak nepomoci. Zajímalo by mě taky, zda nějaké odškodnění vyplatil stát? M...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Plzeň: Tylův náhrobek na Mikulášském hřbitově bude restaurován, v plánu je také učinit Plzeňský Slavín průchozím

10:23 Plzeň: Tylův náhrobek na Mikulášském hřbitově bude restaurován, v plánu je také učinit Plzeňský Slavín průchozím

Replika náhrobku v místě posledního odpočinku dramatika Josefa Kajetána Tyla v Plzni na Mikulášském …