Bruntál: Studenti hledali způsob, jak zatraktivnit bývalá kasárna

20.03.2017 18:30

Studenti Technické univerzity Vysoké školy báňské hledali řešení pro bruntálskou západní lokalitu. Ve čtvrtek 16. března přijeli do Bruntálu, aby se zúčastnili workshopu na téma „ Co s ní – aneb kasárna v Bruntále jako symbol nového začátku.“ Akci spolu s vysokou školou pořádala agentura pro místní rozvoj. Město Bruntál iniciativu přivítalo.

Bruntál: Studenti hledali způsob, jak zatraktivnit bývalá kasárna
Foto: bruntal.net
Popisek: Náměstí města Bruntál

Dvanáct studentů bylo rozděleno do tří skupin. Každá čtveřice měla svého supervizora. Studenti se nejprve seznámili s písemnými podklady a pak si prošli onu část města. Na hledání řešení, jak vyvolat v západní lokalitě příjemnější atmosféru, měli dvě hodiny. „Není to moc času, ale někdy to je lepší. Studenti pak pracují rychle,“ řekla projektová manažerka Barbara Vojvodíková.

Nápady mladých lidí si na závěr workshopu vyslechli zástupci vedení města, městského úřadu, městští zastupitelé a dorazila i veřejnost a místní odborníci na stavitelství.

Padaly různé návrhy jako výstavba obchodního centra, multifunkčního společenského domu, krytého či venkovního sportoviště, pěších zón, parkovišť, kaváren, podnikatelských inkubátorů a podobně. Zazněl i návrh na zvětšení tamních bytů nebo vybudování hotelu s výhledy na Uhlířský vrch i Praděd. Ve všech případech mělo jít o atrakce, za kterými by lidé z jiných částí města chtěli do západní lokality přijít a trávit tam svůj čas.

Fotogalerie ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hodonín: Ornitologická vycházka přilákala veřejnost

19:27 Hodonín: Ornitologická vycházka přilákala veřejnost

S velkým zájmem návštěvníků se setkala ornitologická vycházka pod vedením Ondřeje Ryšky z Jihomoravs…