Bruntálské školy se účastnily preventivní akce „Vstupte prosím“

07.12.2015 18:52

Městský úřad Bruntál, odbor sociálních věcí, oddělení sociálních služeb uspořádal dne 26. 11. 2015 již tradiční preventivní a informačně vzdělávací akci s názvem „Vstupte prosím“. Akce byla určena pro žáky 8. – 9. ročníků základních škol i osmiletého gymnázia a pro studenty 1. ročníků středních škol.

Bruntálské školy se účastnily preventivní akce „Vstupte prosím“
Foto: bruntal.net
Popisek: Náměstí města Bruntál

Cílem akce bylo poskytnout žákům a studentům informace z oblasti sociální prevence a prevence rizikového chování, předat z oblasti prevence nejnovější poznatky, kontakty na poskytovatele sociálních služeb a jiná odborná pracoviště a v neposlední řadě rovněž získat náhled na to, jaké vědomosti, zkušenosti a dovednosti žáci a studenti v oblasti rizikového chování a sociální prevence mají.

Akce probíhala formou soutěže a organizovaných návštěv a své zástupce z řad žáků a studentů vyslaly ZŠ Cihelní, ZŠ Školní, Všeobecné a sportovní gymnázium, Střední průmyslová škola a Obchodní akademie i Střední odborná škola. Soutěžilo 21 pětičlenných týmů na 13 stanovištích, pro 3 nejlepší týmy v každé kategorii byly připraveny věcné ceny. Soutěžící plnili nejrůznější úkoly a odpovídali na otázky, které byly tematicky zaměřené na první pomoc, prevenci kriminality, delikvenci, rasismus     a xenofobii, rodinu, bezpečnost v dopravě, stáří, finanční gramotnost, šikanu, alkohol, hazardní hry, marihuanu, drogy, rizikové sexuální chování, závislosti, poruchy přijmu potravy, ztrátu bydlení, kyberšikanu, kouření a sebepoškozování.

Hlavním partnerem akce bylo Středisko volného času, v jehož nově rekonstruovaných prostorech akce probíhala. Mimo SVČ se na realizaci spolupodílela celá řada organizací a osob: Hasiči města Bruntálu, Městská policie Bruntál, Český červený kříž, Městský úřad Bruntál – odbor sociálních věcí, oddělení sociálních služeb a oddělení sociálně právní ochrany dětí, a správní odbor, oddělení dopravně správních agend, Eurotopia o.p.s., Help – in o.p.s., Liga o.p.s., OPEN HOUSE o.p.s., Slezská diakonie, Tesalonika, Pedagogicko psychologická poradna Bruntál a Centrum sociálních služeb pro seniory Pohoda. 

Výsledková listina

KATEGORIE 7. – 8. ROČNÍKY ZŠ
1. MÍSTO: ZŠ ŠKOLNÍ 2, 8. B.  Skóre: 42,5b. Složení týmu: Tichý, Donátková, Sekaninová, Chlubná, Remešová.
2. MÍSTO: ZŠ CIHELNÍ 6, 8. B. Skóre: 40,5b. Složení týmu: Dendisová, Hájek, Petruňo, Juraňová, Navrátilová.
3. MÍSTO: ZŠ CIHELNÍ 6, 7. B.Skóre: 39,5b. Složení týmu: Komárek, Sekanina, Brzobohatý, Matušková, Michnová.

KATEGORIE 9. ROČNÍKY ZŠ
1. MÍSTO: ZŠ CIHELNÍ 6, 9. B.  Skóre: 41,5b. Složení týmu: Komárek, Dadejová, Pecháček, Bednářová, Nepožitek.
2. MÍSTO: ZŠ CIHELNÍ 6, 9. A.Skóre: 40,5b. Složení týmu: Harkabusová, Gocalová, Vršanský, Marušíková, Fňukal.
3. MÍSTO: VŠEOBECNÉ a SPORTOVNÍ GYMNÁZIUM, TERCIE A. Skóre: 39b. Složení týmu: Čecháková, Šalajka, Ručková, Pavlíková, Cilečková.

KATEGORIE 1. ROČNÍKY SŠ, SOŠ
1. MÍSTO: SPŠ a OA, 1. A. Skóre: 42b. Složení týmu: Müller, Žmolíková, Din, Šindlerová, Václavíková.
2. MÍSTO: VŠEOBECNÉ a SPORTOVNÍ GYMNÁZIUM,  Skóre: 41,5b (rozhodl lepší čas). Složení týmu: Juriga, Bregin, Sukeniková, Kovaříková, Hřívová.
3. MÍSTO: SPŠ a OA, 1. C. Skóre: 41,5b. Složení týmu: Hošek, Trličík, Kaluža, Nečesaný, Kurta.

Gratulujeme vítězným týmům a děkujeme všem zúčastněným školám a spolupracujícím organizacím za jejich aktivní přístup a působení v oblasti sociální prevence a prevence rizikového chování.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Přerov: Seniory čeká sportovní klání, budou střílet na branku i jezdit na koloběžce

10:28 Přerov: Seniory čeká sportovní klání, budou střílet na branku i jezdit na koloběžce

Zasportovat si, poměřit síly se svými vrstevníky, zabavit se – a možná i vyhrát. To všechno má přiné…