Centrum sociálních služeb Tloskov otevřelo v Benešově novou službu rané péče

22.11.2016 20:40

Hlavním cílem nové pobočky rané péče je podat pomocnou ruku rodinám s dětmi do sedmi let s ohroženým vývojem nebo mentálním, tělesným či kombinovaným postižením. Snížit negativní vliv postižení na rodinu, dítě a jeho vývoj.

Centrum sociálních služeb Tloskov otevřelo v Benešově novou službu rané péče
Foto: wikipedia
Popisek: Benešov

Centrum sociálních služeb Tloskov otevřelo 10. listopadu 2016 nové kontaktní místo pro službu rané péče v Benešově, a to v prostorách společnosti RUAH o.p.s. v Tyršově ulici.

Hlavním cílem nové pobočky rané péče je podat pomocnou ruku rodinám s dětmi do sedmi let s ohroženým vývojem nebo mentálním, tělesným či kombinovaným postižením. Snížit negativní vliv postižení na rodinu, dítě a jeho vývoj. Zvýšit vývojovou úroveň dítěte s ohledem na jeho specifické potřeby v oblastech, které jsou postiženy nebo ohroženy a podporovat jeho emocionální a sociální rozvoj.

Otevření nové služby v Benešově přišla podpořit i paní místostarostka Nataša Bruková.

„Snažíme se zájemcům o službu rané péče co nejvíc přiblížit, aby nemuseli jezdit na pohovory do zařízení sociálních služeb. První možnost kontaktu je přímo v rodině, což pro některé rodiny není vždy přijatelné, proto jsme hledali vhodnou alternativu. Ideální se z hlediska naší spádovosti jevil Benešov. Rádi bychom zde také poskytovali poradenství pro rodiny, které jsou stávajícími uživateli rané péče nebo které o této službě uvažují. Raná péče je terénní služba, kdy poradce pracuje s dítětem v přirozeném prostředí domova, někdy jsou třeba další konzultace s asistenty z MŠ a dalšími odborníky, a ty bychom rádi poskytovali zde v Benešově. Konzultace je nezávazná a bezplatná. Budeme zde na neutrální půdě, Benešov je velké město, kam se všichni dobře dostanou a navíc se zde orientují,“ uvedla vedoucí Rané péče CSS Tloskov Radka Jiroušková.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

22:09 Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

V sobotu 27. dubna se v Kopřivnici poběží RunTour! Do rodiště Emila Zátopka přiláká elitní vytrvalce…