Ceny města Beroun pro Marii Holečkovou a Karla Žáka

23.10.2017 8:38

Slavnostní večer ke Dni vzniku samostatného československého státu je již neodmyslitelně spojen s předáváním Cen města Berouna. Letos se konal již 19. října v Kulturním domě Plzeňka.

Ceny města Beroun pro Marii Holečkovou a Karla Žáka
Foto: mesto-beroun.cz
Popisek: Beroun

„Jsem rád, že se veřejnost aktivně zapojuje a každým rokem přichází velký počet návrhů na udělení těchto cen,“ konstatoval starosta Berouna Ivan Kůs.

Výběr osobností nebo skupin, které nakonec při slavnostním večeru ceny získají, má ale svůj vývoj a postup. Nejprve se návrhy zabývá Letopisecká komise, následně Rada města a konečné slovo mají zastupitelé. Ti na svém zasedání rozhodli, že Cenu města Berouna letos získají Marie Holečková a Karel Žák.

Mgr. Marie Holečková byla oceněna za dlouhodobé aktivní a obětavé působení, kterým významně přispívá k hlubšímu poznání, a tím i k vytváření pozitivního vztahu široké veřejnosti k městu Berounu, k jeho regionu a vlasti. RNDr. Karel Žák, CSc. získal Cenu města Berouna za dlouholeté vědecké dílo v oblasti geologie a přírodních jevů berounského regionu a za popularizaci výsledků svého díla, kterým významně šíří a propaguje dobré jméno města Berouna a jeho regionu nejen v České republice, ale i v zahraničí.

Slavnostním večerem provázela moderátorka Lenka Kuhar Daňhelová, úvodní slovo patřilo RNDr. Václavu Cílkovi, CSc. Vystoupily The moles wing orchestra a Acoustic Alliance.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Děčín: Efektivnější ukládání a odvoz tříděného odpadu

13:05 Děčín: Efektivnější ukládání a odvoz tříděného odpadu

Plast je celosvětově nejvíce využívaný obalový materiál, stejně tak tvoří největší podíl tříděného o…