Česká Lípa: Českolipské íčko se začne opravovat na podzim

02.08.2019 21:14

Hezčí, přehlednější a s moderním vzhledem. Tak bude od příští turistické sezony vypadat Regionální turistické informační centrum na náměstí T. G. Masaryka. Zakázku na rekonstrukci tohoto pracoviště přidělili českolipští radní na svém červencovém jednání firmě MISTAV-CL s.r.o. za cenu lehce převyšující 2 miliony korun.

Česká Lípa: Českolipské íčko se začne opravovat na podzim
Foto: ceska-lipa.info
Popisek: Česká Lípa

S rekonstrukcí by se mělo začít na podzim, hotovo by mělo být do února příštího roku.  Stavební práce jsou tak naplánovány mimo hlavní turistickou sezonu, kdy je „íčko“ nejvytíženější. V průběhu stavby bude infocentrum fungovat v KD Crystal.

I u této zakázky je vysoutěžená cena vyšší, než byla cena odhadnutá projektantem, v tomto případě se jedná o rozdíl cca 300 tis. Kč. Projektant vypracovával odhadní cenu v listopadu loňského roku a od té doby bohužel došlo k výraznému zvýšení cen za určité práce. Nicméně českolipští radní nechtěli realizaci zakázky zdržovat, navíc v rozpočtu jsou na realizaci zakázky prostředky v dostatečné výši, a proto zakázku firmě přidělili.

V infocentru se tak počítá s novým upořádáním místnosti, s úpravou podlah a vnitřních povrchů, s novou elektroinstalací a především s truhlářskými pracemi, v rámci kterých vznikne nový nábytek přímo na míru pro infocentrum. „Díky úpravám bude interiér pro návštěvníky přehlednější, klidnější a mnohem příjemnější, navíc v rámci úprav vzniknou nové úložné prostory na množství propagačních předmětů a materiálů, které naše infocentrum nabízí. Infocentrum neslouží jen turistům, navíc naše pracovnice se neustále snaží přicházet s novými nápady na akce nebo doplnění propagačního portfolia. Proto si zaslouží i důstojné prostory, které jim v práci jistě pomohou,“ uvedl českolipský radní Michal Prokop, který má oblast cestovního ruchu ve městě na starosti.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

Proč jste odpískali jednání o penzích?

Nemyslíte, že jste tím koalici nahráli na smeč, že bude tvrdit, jak ona něco prosadila, že vás přizvala k jednání, ale vy jste to odmítli? Kdybyste jednali dál, mohli jste předložit vlastní návrhy, možná by neprošli, ale bylo by evidentní, že jste je podali a chtěli jste reformu, která je potřeba ře...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Litoměřice: Koupaliště na Písečném ostrově je otevřené

22:28 Litoměřice: Koupaliště na Písečném ostrově je otevřené

S příchodem letního počasí otevřelo své brány letní koupaliště na Písečném ostrově v Litoměřicích. V…