Česká Lípa: Hasiči a městští strážníci budou mít víceúčelové hřiště

12.10.2017 16:49

Nové, víceúčelové hřiště budou mít profesionální hasiči Hasičského záchranného sboru Libereckého kraje (HZS LK) ze stanice Česká Lípa, ale i dobrovolní hasiči našeho města a městští strážníci. To vyroste v areálu HZS v České Lípě a město na stavbu přispěje jedním milionem korun.

Česká Lípa: Hasiči a městští strážníci budou mít víceúčelové hřiště
Foto: ceska-lipa.info
Popisek: Česká Lípa

Starostka města Romana Žatecká, místostarosta Juraj Raninec a představitelé HZS Libereckého kraje dnes slavnostně poklepali na základní kámen nového hřiště.

Stavba bude zahájena ještě v tomto roce a vybudují se zde hřiště pro fotbal, volejbal, nohejbal, tenis, basketbal, dvě běžecké dráhy a prostory pro nácvik disciplín požárního sportu - výstup do 4. patra požární věže atd. Chybět nebudou doplňkové aktivity - hřiště 5x5 metrů na streetball či workoutový venkovní fitness koutek na rozcvičení a posilování.

„Jsem velmi ráda, že jsme tento projekt podpořili, protože naši hasiči, ať už profesionální nebo dobrovolní, si za svoji práci, které si velmi vážím, něco podobného zaslouží. Budou mít důstojné místo, kde si zasportují, kde si takzvaně vyčistí hlavu a zároveň si zde budou udržovat a zlepšovat svoji fyzickou kondici,“ uvedla starostka Romana Žatecká.

„Součástí naší vzájemné dohody je, že vybudované hřiště využijí pro zvýšení své tělesné kondice také obě naše jednotky sboru dobrovolných hasičů a městská policie,“ dodává místostarosta Juraj Raninec.

Hřiště by mělo být hotovo na jaře příštího roku, celkové náklady na realizaci projektu jsou dva miliony korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Na festivalu se spotřebovalo šest a půl tuny tvarůžků

10:23 Olomouc: Na festivalu se spotřebovalo šest a půl tuny tvarůžků

Olomouc provoněly tvarůžkové speciality. Festival byl rekordní co do počtu prodávajících i návštěvno…