Česká Lípa: Koalice fungovala a odvedla kus práce

02.04.2015 7:29

Nesouhlasím s názorem mého kolegy Zdeňka Ježáka, že koalice ČSSD, ANO, Uděláme pořádek a ODS v České Lípě nefungovala a hnutí ANO v ní bylo otloukánkem.

Česká Lípa: Koalice fungovala a odvedla kus práce
Foto: ceska-lipa.info
Popisek: Česká Lípa

Troufám si říci, že za poměrně krátkou dobu ve funkci místostarostky České Lípy se mi díky výborné spolupráci jak s koaličními partnery ve vedení města Romanou Žateckou (ČSSD) a Jurajem Ranincem (ODS), tak i našimi úředníky, povedlo nastartovat řadu projektů za více než 55 milionů korun. A tím také prosazovat program hnutí ANO, s nímž jsme šli do voleb. Současnou vnitřní situaci proto považuji jen za zastírání manažerských pochybení ANO při řízení Městské policie.

Ve vedení města jsem se osobně zasadila například o to, aby se letos z rozpočtu města investovalo rekordních celkem 49 milionů korun do zateplení ZŠ Slovanka a dalších tří mateřských škol (Šikulka, Sovička a Roháče z Dubé). V rozpočtu je navíc dalších osm milionů korun na opravy v ostatních školských zařízeních. Díky tomu se tak letos na ZŠ Pátova dočkají výměny oken (cca 2 miliony korun), v MŠ Severní opravíme terasy (cca 1,5 milionu korun), na ZŠ Sever dokončíme opravy rozvodů vody a ústředního vytápění za milion korun, stejná částka pokryje rekonstrukci vodoinstalace na ZŠ Lada, nezapomněli jsme ani na úpravy dvoru mezi hlavní budovou a šatnami na ZŠ Dr. Miroslava Tyrše. Vedle toho investujeme dalších 3,5 milionu korun do výměny střešních krytin na některých pavilonech ZŠ Sever a Základní umělecké škole, které jsou v havarijním stavu.

Intenzivně také jednám s Ředitelstvím silnic a dálnic (ŘSD) a ministerstvem dopravy o urychlení dostavby obchvatu České Lípy, který by konečně měl přinést zklidnění dopravy jak ve městě samotném, tak i okolních obcích. A to i ve vztahu k plánované rekonstrukci mostu na komunikaci I/9 (nad ulicí Moskevská), která má proběhnout příští rok. Protože do té doby obchvat stát nebude, povedlo se nám alespoň s ŘSD vyjednat, že oproti původním plánům nedojde k úplné uzavírce I/9 v inkriminovaném úseku, ale řidiči budou moci projíždět kyvadlově. Vedle toho ale pracuji třeba i na tak „obyčejných věcech“, jako je například lepší fungování útulku pro kočky.

Domnívám se, že jen úzký výčet toho, co bylo výsledkem pětiměsíční koaliční spolupráce, je pro běžný život obyvatel České Lípy důležitější než vnitřní neshody v oblastní organizaci ANO. Proto nebudu ani veřejně řešit, zda budu na návrh svých kolegů zbavena funkcí v rámci ANO či dokonce vyloučena, jak veřejně prezentuje Zdeněk Ježák mé „potrestání“ za to, že jsem zvedla ruku pro odvolání Pavly Procházkové z vedení městské policie kvůli jejím pochybením při řízení, u kterých jsem byla osobně přítomna. To ponechám na rozhodnutí vnitřních orgánů ANO. Na pozici místostarostky jsem šla pracovat pro město a jeho obyvatele, ne se handrkovat o posty v ANO či krýt závažná manažerská pochybení jen proto, že jde o moji kolegyni z hnutí.

Alena Šafránková
místostarostka České Lípy

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mucl.cz

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Otrokovice: V přístavišti na Baťově vznikl nový grill point, v provozu bude od května

16:14 Otrokovice: V přístavišti na Baťově vznikl nový grill point, v provozu bude od května

Praha, Brno, Bratislava a nyní i Otrokovice mají kvalitní veřejný elektrický kontaktní gril. Novinku…