Česká Lípa: Město přispělo na opravu památkových objektů

27.03.2015 21:01

Tři z pěti žádostí podpořilo město Česká Lípa v rámci Programu regenerace Městských památkových rezervací a Městských památkových zón pro rok 2015.

Česká Lípa: Město přispělo na opravu památkových objektů
Foto: ceska-lipa.info
Popisek: Česká Lípa

Z programu, který vyhlašuje Ministerstvo kultury ČR, letos město získalo celkem 400 tisíc korun, které rozdělilo mezi žadatele. Na povinné spoluúčasti, kterou program stanovuje na min. 10 procent z celkových nákladů na opravu památkového objektu, město z rozpočtu rozdělilo dalších 52 tis. Kč.

Opravovat se tak budou omítky na měšťanském domě v Mariánské ulici, majitelé objektu získali z Programu regenerace celkem 160 tis. Kč, město přidalo dalších zhruba 33 tis. Kč. Restaurovat se bude rovněž sousoší sv. Jana Nepomuckého v kostele sv. Kříže v České Lípě. Z Programu regenerace získala Římskokatolická farnost celkem 80 tis. Kč, město pak přidalo dalších téměř 20 tis. Kč. Posledním podpořeným projektem je restaurování vnitřku kašny na nám. T. G. Masaryka.

Majitelem této kašny je město Česká Lípa, z Programu regenerace tak získalo celkem 160 tis. Kč. Žádnou spoluúčast v tomto případě město platit nebude, musí však uhradit zbylé náklady na restaurování, které činí necelých 230 tis. Kč.

„O přidělení peněz získaných z Programu regenerace rozhoduje speciálně složená komise města. Po předložení žádostí se rozhodla podpořit pouze tři žádosti, s čímž zastupitelé souhlasili. U nepodpořených žádostí jsme totiž z předložených informací měli pocit, že by uvedené objekty potřebovaly jiný druh opravy, než o který majitelé objektů žádali,“ uvedla starostka České Lípy Romana Žatecká.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mucl.cz

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Aš: Stavební práce zkrátí školní rok ve dvou ašských mateřinkách

13:37 Aš: Stavební práce zkrátí školní rok ve dvou ašských mateřinkách

Jednou z letošních investic do školských zařízení v Aši budou stavební úpravy hygienických zařízení …