Česká Lípa: Město žádá o přidělení desítek pracovníků na veřejně prospěšné práce

03.02.2016 15:44

Celkem 64 lidí z evidence úřadu práce by mělo být zaměstnáno na veřejně prospěšné práce v České Lípě. Čeká je především úklid a čištění městských komunikací, veřejných ploch včetně základního ošetřování městské zeleně.

Česká Lípa: Město žádá o přidělení desítek pracovníků na veřejně prospěšné práce
Foto: ceska-lipa.info
Popisek: Česká Lípa

Celkem 64 lidí z evidence úřadu práce by mělo být zaměstnáno na veřejně prospěšné práce v České Lípě. Čeká je především úklid a čištění městských komunikací, veřejných ploch včetně základního ošetřování městské zeleně, ale také dětských hřišť, laviček nebo zastávek MHD. Zaměstnávání lidí na veřejně prospěšné práce je jednou z priorit současného vedení města.

Českolipští radní proto schválili podání žádosti o tyto pracovníky na českolipský úřad práce. Pokud město se svou žádostí uspěje, budou se tito pracovníci po dobu 12 měsíců podílet zejména na ručním úklidu města.

„Město možnost využití pracovníků na veřejně prospěšné práce dlouhodobě vítá, Samozřejmě, ne všichni pracují, jak by měli, ale v tomto směru se snažíme o zlepšení, a proto zpřísníme kontrolu a s těmi, co řádně nepracují, se rozloučíme,“ uvedl místostarosta Juraj Raninec. Podle něj se bude starat o dohled a organizaci práce pracovníků VPP hlavní koordinátor, který se již osvědčil. A na jejich činnost by měli dohlížet i další koordinátoři, kteří ve spolupráci s městem rozdělují zadané úkoly a kontrolují, jak jednotlivé skupiny rozmístěné po městě pracují.

„Z více než šedesáti zaměstnanců budou dva provádět údržbu na pěti pohřebištích ve vlastnictví města Česká Lípa a čtyři lidé budou zajišťovat koordinační činnost veřejně prospěšných prací, aby práce pracovníků VPP byla efektivní. Ostatní zaměstnanci budou udržovat majetek města Česká Lípa, například natírat zábradlí, mostní konstrukce nebo čistit odtokové žlaby, případně vypomohou v příspěvkových organizací města,“ upřesnila Petra Novotná, vedoucí odboru technické správy majetku města.

Radní města schválili návrh jednohlasně: Návrh na podání žádostí o příspěvek na vytvoření pracovních příležitostí v rámci veřejně prospěšných prací k umístění uchazečů o zaměstnání s následným uzavřením dohod s Úřadem práce ČR, zastoupeným krajskou pobočkou v Liberci, a to pro 32 pracovních příležitostí VPP od 1. března 2016 do 28. února 2017 a pro 32 pracovních příležitostí VPP od 1. dubna 2016 do 31. března 2017, za podmínek stanovených úřadem práce.

„Kromě toho, že je město čisté, šetříme také prostředky z městského rozpočtu. Pokud bychom totiž pracovníky na veřejně prospěšné práce nezískali, museli bychom například za péči o zeleň a údržbu městských hřbitovů zaplatit o téměř dva miliony více,“ doplnil místostarosta České Lípy Juraj Raninec.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Přerov: Seniory čeká sportovní klání, budou střílet na branku i jezdit na koloběžce

10:28 Přerov: Seniory čeká sportovní klání, budou střílet na branku i jezdit na koloběžce

Zasportovat si, poměřit síly se svými vrstevníky, zabavit se – a možná i vyhrát. To všechno má přiné…