Česká Lípa: Odborníci poradili lidem, jak pečovat o své zdraví

25.05.2015 18:49

Již třetí ročník akce „Pojďme žít zdravě“ v rámci veletrhu zdravého životního stylu „Den zdraví ve Zdravém Městě“ zamířil minulý týden do České Lípy. Letos se program uskutečnil pod záštitou Petra Tulpy, člena rady kraje pro resort zdravotnictví, Víta Příkaského, člena rady kraje pro resort hospodářského a regionálního rozvoje, evropských projektů a rozvoje venkova a za osobní účasti Romany Žatecké, starostky města Česká Lípa.

Česká Lípa: Odborníci poradili lidem, jak pečovat o své zdraví
Foto: ceska-lipa.info
Popisek: Česká Lípa

Putovní akce se koná pokaždé v jiném městě Libereckého kraje, poprvé v roce 2013 v Liberci a v následujícím roce v Jablonci nad Nisou v rámci „Týdne seniorů“.

„Akce tohoto druhu vítám. Ke zdravému životnímu stylu mnozí přistupují pouze jen v teoretické rovině, a tady se návštěvníci dozvěděli spoustu praktických a užitečných rad i zkušeností. Mé poděkování patří všem, kteří přišli ostatním ukázat, jak o sebe a své zdraví pečovat,“ říká radní Petr Tulpa, který se akce také osobně zúčastnil.

Odborníci představili nabídku měření zdravotního stavu

Program, který probíhal v kulturním domě Crystal, byl rozdělen na několik částí. Zkušené fyzioterapeutky z oddělení léčebné rehabilitace českolipské nemocnice návštěvníky seznámily se základními cviky horních i dolních končetin, zad, ale i prvky jógy. Další odborníci přítomným představili nabídku měření zdravotního stavu (například množství tuku v těle nebo síla stisku ruky) a hovořili o negativním vlivu nikotinu na lidský organismus. Široký sortiment léčiv, doplňků stravy, léčebné a vlasové kosmetiky i širokou paletu zdravotnických pomůcek zase prezentoval odborný personál nemocniční lékárny.

„Zdraví si přejeme navzájem téměř při každé příležitosti. Ono ale není samozřejmostí, je třeba se o něj starat. Těší mě tedy, že se tato akce koná a mezi českolipskou veřejností sklidila velký úspěch. Chci věřit, že o své zdraví lidé pečují a ze srdce jim přeji, aby měli pevné zdraví, které je nebude ničím trápit,“ doplnila starostka České Lípy Romana Žatecká.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

20:27 Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

Zpomalení dopravy a větší bezpečnost. To jsou v kostce hlavní záměry přestavby páteřní ulice v Drožd…