Česká Lípa: Přijďte na putování městem po západu slunce, startujeme 1. září

15.08.2017 13:45

Po velkém úspěchu premiéry akce „Českou Lípou po západu slunce“ v loňském roce, která je určena nejen pro děti a jejich rodiče, ale i pro milovníky historie, kteří se chtějí o našem městě nějakou zajímavost dozvědět, jsme na letošek připravili její druhé pokračování. To se tentokrát ponese v duchu výročí 680 let od chvíle, kdy se o České Lípě dochovala první písemná zmínka.

Česká Lípa: Přijďte na putování městem po západu slunce, startujeme 1. září
Foto: ceska-lipa.info
Popisek: Česká Lípa

Potemnělým městem se vydáme 1. září 2017, sraz je naplánovaný na 20.15 hod. na nám. Dr. E. Beneše a o čtvrt hodiny později pak vyrazíme na cestu s cílem na náměstí T. G. M.

Během ní budou připraveny čtyři zastávky, na nichž místní divadelníci zahrají scénku, která bude souviset s daným místem.

Jednu významnou změnu jsme oproti loňsku připravili – účastnící pochodu budou rozděleni do dvou skupin a vyjdou tak, aby si všechny čtyři zastávky prošli, ale přitom se na nich obě skupiny "nepotkaly". Důvodem je, aby nachystané scénky, na kterých se podílí divadelní spolek NOPOĎ a Klub Progres, všichni dobře viděli a slyšeli.

Stejně jako loni bude i letos průvodcem Bílá paní.

„Zájem Českolipanů v loňském roce předčil naše očekávání, proto jsme se ani příliš nerozmýšleli, zda uspořádáme i druhý ročník. Vzniká nám tu nová tradice, v které vidím ideální spojení zábavy a poznání historie našeho města,“ říká starostka Romana Žatecká, která na závěr vylosuje tři úspěšné luštitele kvízu, jenž bude vycházet z toho, co účastníci zažili během svého večerního putování. Tři vylosovaní šťastlivci obdrží od města drobné dárky.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hodonín: Ornitologická vycházka přilákala veřejnost

19:27 Hodonín: Ornitologická vycházka přilákala veřejnost

S velkým zájmem návštěvníků se setkala ornitologická vycházka pod vedením Ondřeje Ryšky z Jihomoravs…