Česká Lípa: Projekt "Společně k bezpečí" míří do finále

05.12.2016 20:36

Ochrana starých a znevýhodněných osob před trestnými činy a zabezpečení jejich domácností před možnými pachateli. To je cíl projektu „Společně k bezpečí“, na který město Česká Lípa dostalo letos dotaci z Ministerstva vnitra.

Česká Lípa: Projekt "Společně k bezpečí" míří do finále
Foto: ceska-lipa.info
Popisek: Česká Lípa

V rámci projektu bylo zakoupeno 50 ks bezpečnostních řetízků na dveře a bezpečnostních dveřních kukátek, které jsou zájemcům nainstalovány na domovní dveře. „Cílovou skupinu projektu tvoří senioři ve věku 60+ a osoby se zdravotním postižením s trvalým pobytem v České Lípě. Akce je určena pro 50 osob, které byly vytipovány městskou policií. Někteří lidé se přihlásili sami na výzvu uveřejněnou v Městských novinách,“ upřesňuje A. Hlinčíková, referentka projektu prevence kriminality.

Při instalaci, kterou provádí odborná firma, bývá vždy přítomen strážník městské policie. „Seniorům zároveň dáváme letáčky o bezpečném chování a osobní kartičku s důležitými informacemi pro náhlý případ a kontakty na nejbližší osoby a lékaře,“ sděluje E. Sadílková z Oddělení  prevence  kriminality  při  Městské  policii  Česká  Lípa. Mezi  prvními  občany, u kterých řemeslníci montáž prováděli, byli manželé Růžičkovi. „Tady v Penzionu s pečovatelskou službou žijeme už dva roky a jsme s bydlením a službami velmi spokojeni. Oba jsme postiženi různými nemocemi, já sama jsem po těžké operaci. Teď máme radost z nového dveřního kukátka, kterým je vidět málem až za roh,“ usmívá se paní V. Růžičková.

Projekt „Společně k bezpečí“ vychází z Koncepce prevence kriminality na rok 2013-2016, která byla schválena Zastupitelstvem města Česká Lípa. Senioři a osoby se zdravotním postižením bývají snadným cílem různých útoků. Proto se tento projekt zaměřil právě na ně.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Litoměřice: Mezinárodní pivní festival zahájila soutěžní část

13:37 Litoměřice: Mezinárodní pivní festival zahájila soutěžní část

Již 34. ročník prestižního Mezinárodního pivního festivalu byl dnes zahájen na litoměřickém výstaviš…