Česká Lípa: Radní podpořili kynologa i Školu rocku

23.11.2019 14:04 | Zprávy

Českolipští radní na svém jednání v úterý 19. listopadu podpořili další tři žadatele o finanční prostředky z Fondu rady města. Rozdělili celkem 59.000 korun. Podpořili tak činnost českolipského kynologa, spolku Škola rocku i akci, kterou pořádá firma Hrdlička.

Česká Lípa: Radní podpořili kynologa i Školu rocku
Foto: ceska-lipa.info
Popisek: Česká Lípa

Největší sumu, 30. 000 Kč, přisoudili radní spolku Škola rocku, který se věnuje práci s mladými hudebníky, poskytuje jim prostor pro zkoušení a domlouvá veřejná vystoupení. Významně se podílí také na nejrůznějších akcích města, jako byly třeba Městské slavnosti nebo oslavy 30. výročí sametové revoluce. Za získané prostředky pořídí spolek bicí soupravu s činely, protože ta stávající je častým používáním již hodně opotřebená.

Dvacet tisíc korun získala z fondu rady města společnost Hrdlička. Ta na konci roku pořádá tradiční setkání pro podnikatele a starosty z Českolipska s bohatým kulturním programem v krásném prostředí villy Hrdlička. Získané peníze poslouží firmě na částečnou úhradu nákladů spojených s tímto setkáním.

Posledním úspěšným žadatelem byl pan Miroslav Pospíšil, Českolipan, který se léta věnuje ve svém volném čase sportovní kynologii a slaví v tomto odvětví velké úspěchy - získal například i titul mistra světa. Na mistrovství světa stopařů plemene Hovawart se kvalifikoval i letos. Získaná dotace ve výši 9.000 Kč mu pomůže zaplatit náklady na dopravu do Francie, kde se letos toto mistrovství koná.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

Zůstane ANO věrná i po zvolení?

Dost politiků ANO po zvolení do EP stranu opustilo. Jak si to vysvětlujete? A můžete zaručit, že vy se netrhnete, když budete zvolena? Protože vy ani nejste členka ANO. Ať se vám daří. Libor

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vsetín: Na Dukelské a části Štěpánské začíná platit rezidentní zóna

7:37 Vsetín: Na Dukelské a části Štěpánské začíná platit rezidentní zóna

Jak jsme již informovali, na základě nového provozního řádu placených a časových parkovišť na území …