Česká Lípa: Spolupráce mezi městem a dobranovským útulkem končí

20.08.2017 6:29

Majitel dobranovského útulku pro psy vypověděl českolipské radnici koncem července smlouvu s městem o ustájení a zajišťování veterinární péče o opuštěná a toulavá zvířata odchycená na území města Česká Lípa. Nyní běží tříměsíční výpovědní lhůta, která vyprší 31. října.

Česká Lípa: Spolupráce mezi městem a dobranovským útulkem končí
Foto: ceska-lipa.info
Popisek: Česká Lípa

Město proto hledá nové alternativní řešení pro zajištění této služby, kterou útulek v Dobranově poskytoval České Lípě od roku 1997. „Rozhodnutí provozovatele útulku město plně akceptuje a řešení se již rýsuje. Rozhodně nehrozí, že by po vypršení tříměsíční výpovědní doby vznikl problém s umístěním psích nalezenců. Navíc majitel již před časem neoficiálně avizoval, že výpověď zvažuje. Dále je třeba dodat, že po zprovoznění záchytných kotců, které město provozuje od loňského srpna u hasičské zbrojnice ve Staré Lípě, se nám výrazně snížil počet psů, kteří vyžadují umístění v psím útulku,“ zdůrazňuje místostarostka Alena Šafránková.

Z evidence českolipské městské policie, která odchycené psy za přesně stanovených podmínek dopravuje jak do záchytných kotců tak do útulku, totiž jasně vyplývá, že většina nalezenců se obratem vrací ke svému majiteli. „Od zprovoznění záchytných kotců se počet psů odvážených do útulku v Dobranově snížil cca na jednu třetinu. Zatímco vloni bylo do útulku odvezeno od ledna do srpna 102 psů, letos jich za stejné období bylo 36,“ upřesňuje tisková mluvčí městské policie Eva Vlastníková.


 

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jihlava: Územní studie tentokrát hledí do budoucnosti Henčova a Kosova

22:28 Jihlava: Územní studie tentokrát hledí do budoucnosti Henčova a Kosova

V nedávné době byly dokončeny dvě územní studie, které stanovují rozsah a způsob zástavby na plochác…