Česká Lípa: Starostka jednala s ministryní školství o podpoře sportu

10.09.2016 16:33

Podpora sportu byla hlavním tématem dnešního setkání na radnici v České Lípě. Ministryně školství, mládeže a tělovýchovy Kateřina Valachová se v rámci své dnešní cesty po Libereckém kraji setkala také se starostkou města Romanou Žateckou

Česká Lípa: Starostka jednala s ministryní školství o podpoře sportu
Foto: ceska-lipa.info
Popisek: Česká Lípa

„Máme v mnohém shodný pohled na podporu sportu - rovný přístup k dotačním programům, podpora sportování dětí a mládeže a investice do veřejných sportovišť. Ministryně ocenila také naši letošní dotační podporu pro handicapované a individuální sportovce,“ konstatovala starostka. Město Česká Lípa podpořilo letos sport částkou 8,4 miliony korun (celoroční činnost dětí a mládeže, podpora sportovních akcí, sport handicapovaných a dospělých), dalších téměř 300 tisíci korun podpořila Rada města individuální sportovce ze svého fondu. Město investuje i do sportovní infrastruktury – 2 miliony korun směřovaly na přípravu cyklostezky Dubice a sportovní hřiště pro Hasičský záchranný sbor Libereckého kraje, do konce roku ještě proinvestuje 58 milionů korun (cyklostezka Ploučnice, víceúčelové sportoviště u ZŠ Sever, projekt lanového centra, projekt venkovního bazénu). Pro ty, kdo chtějí budovat veřejnosti otevřená sportoviště, je stále otevřený dotační program na podporu investic (2 miliony korun). „Daří se nám přibližovat sport veřejnosti každého věku a různé kondice, budeme v tom pokračovat a prosazovat budování dalších i otevřených sportovišť ve městě,“ uzavřela R. Žatecká.

MŠMT připravuje další příležitosti pro podporu sportu – například program, z něhož budou školám dotovány bezplatné lyžařské kurzy pořádané pro žáky I. stupně. Ještě letos na podzim vyhlásí MŠMT také nový regionální investiční program, kde největší míru podpory dostanou podle Kateřiny Valachové investice do veřejných sportovišť, na jejichž realizaci se spolupodílí více subjektů.  Z 350 milionů na rovnou miliardu se pak ze strany ministerstva zvedne plánovaná podpora sportovních organizací s registrovanými dětmi a mládeží, což je podle starostky velmi dobrá zpráva i pro českolipské kluby a oddíly. 

„Bavili jsme se hlavně o sportu. Nemohla jsem proto opomenout ani pozvání na jednu z našich největších sportovních událostí – první českolipský City Cross Run, který v České Lípě odstartujeme 1. října,“ dodává s úsměvem starostka. Zároveň připomíná, že součástí půlmaratonu bude i bohatý doprovodný program. Začne už v pátek 30. září a skončí v neděli 2. října mezinárodním fotbalovým zápasem na stadionu u Ploučnice. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

22:28 Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

Technické služby Zlín s. r. o, obchodní společnost statutárního města Zlína, si letos připomíná třic…