Česká Lípa: Základní školy se těší na budoucí prvňáčky

21.03.2017 14:40

Rodný list dítěte a doklad o místě trvalého bydliště musí předložit zákonní zástupci, kteří 7. dubna 2017 od 14.00 do 18.00 hodin přivedou své dítě k zápisu. Do 1. ročníků ZŠ budou zapsány děti narozené od 1. 9. 2010 do 31. 8. 2011.

Česká Lípa: Základní školy se těší na budoucí prvňáčky
Foto: ceska-lipa.info
Popisek: Česká Lípa

„Jako velký krok v životě malého budoucího školáka i celé rodiny, tak vnímám zápis do první třídy a pak i první školní den. Každý z nás si na tyto dny určitě vzpomene. Já si vybavuji, jak jsme šli s mou dcerou Anežkou před lety do první třídy. Brali jsme tuto chvíli opravdu slavnostně. Šli jsme celá rodina a moc jsme si to užili,“ říká místostarostka Alena Šafránková.

Pro budoucí prvňáčky a jejich rodiče jsou v těchto dnech připraveny prohlídky školy, učeben, odborných pracoven, školní družiny, mohou se zúčastnit vyučování na 1. stupni, pohovořit s ředitelem školy atd. Českolipské základní školy svým žákům nabízejí dobře vybavené učebny, kvalifikované vyučující, cizí jazyk už na prvním stupni, moderní vyučovací metody, práci s počítačem, školní družinu se zajímavými odpoledními činnostmi, různé kroužky a další aktivity, které obohacují běžnou výuku – projektové dny, exkurze, divadelní představení. O činnosti škol se můžete dočíst na jejich webových stránkách a u některých i na školním facebooku.

„Zápisu se určitě nemusí nikdo bát. Na děti budou čekat princezny, vodníci a další pohádkové bytosti, aby je zápisem doprovodili. Je to slavnost, na konci které budoucí prvňáčci dostanou pamětní list s fotografií jako památku na tento den. Navíc od dubna do června každou středu chystáme léty osvědčenou ,,Školičku pro předškoláky“ – hravé seznámení se školou,“ říká Mgr. Bc. Jan Policer, ředitel ZŠ a MŠ Jižní.

Na základě žádosti zákonného zástupce mohou být zapsány i mladší děti splňující podmínku § 36, odst. 3, věta 2. a 3. zákona č. 561/2004 Sb., o předškolním, základním, středním, vyšším odborném a jiném vzdělávání (školský zákon), ve  znění pozdějších předpisů.

ŠKOLSKÉ OBVODY pro ZÁKLADNÍ ŠKOLY, jejichž zřizovatelem je město Česká Lípa, naleznete ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

22:28 Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

Technické služby Zlín s. r. o, obchodní společnost statutárního města Zlína, si letos připomíná třic…