Česká Lípa: Zastupitelé schválili další příspěvky na domácí čističky v Častolovicích

22.12.2014 18:41

Celkem 181,5 tisíce korun přidělili zastupitelé na svém prosincovém zasedání dvěma žadatelům o příspěvek na vybudování domácí čističky odpadních vod v Častolovicích.

Česká Lípa: Zastupitelé schválili další příspěvky na domácí čističky v Častolovicích
Foto: ceska-lipa.info
Popisek: Česká Lípa

Kromě těchto příspěvků schválili zastupitelé ještě uzavřít dalších sedm nových smluv se žadateli, kteří čističku teprve budou stavět. Přesnou výši příspěvku těmto lidem město vypočítá až poté, co žadatelé vybudování čističky dokončí a předloží nezbytné doklady. Žádosti mohou lidé na českolipský městský úřad posílat už jen do 31. prosince 2014.

„Čtyři ze sedmi žadatelů, se kterými jsme uzavřeli novou smlouvu, předložili městu úplné žádosti. Tři další však žádosti úplné neměli. Vzhledem k tomu, že lhůta pro podávání žádostí brzy skončí a ti lidé by po obdržení všech potřebných dokladů už nemohli smlouvu s městem uzavřít, rozhodli jsme se jim mimořádně prodloužit termín na dodání potřebných materiálů do 27. února respektive do 30. června příštího roku. Jakmile tyto dokumenty doloží, smlouvy s nimi uzavřeme a následně i vyplatíme vypočítaný příspěvek,“ upřesnil místostarosta České Lípy Juraj Raninec.

Město vyhlásilo program „Domácí čističky odpadních vod Častolovice“ na jaře roku 2013. Tento program má lidem v Častolovicích, kde není kanalizace a její vybudování by bylo pro město příliš finančně a technicky náročné, pomoci s financemi na vybudování domácích čističek odpadních vod. Žadatelé, kteří vlastní nemovitost v Častolovicích, mohou z tohoto programu získat 85% uznatelných nákladů na vybudování speciálního zařízení, maximálně však 100 tisíc korun. Do současnosti bylo na město doručeno 27 žádostí, vyplaceno bylo již více než 1,5 milionu korun.

„Před spuštěním programu pracovníci města vytipovali, že by se nutnost vybudovat čističku odpadních vod měla týkat zhruba padesáti domů. Žádost o příspěvek tak podala více než polovina žadatelů,“ doplnil Juraj Raninec.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mucl.cz

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Praha 2 má nový poesiomat

19:06 Praha 2 má nový poesiomat

Návštěvníci Sadů Svatopluka Čecha na Vinohradech mají od včerejšího dne novou atrakci – hrací skříňk…