Česká Lípa bude mít nový venkovní bazén

29.11.2015 16:54

Zastupitelé města Česká Lípa na listopadovém zasedání vzali na vědomí předloženou, a přítomným architektem komentovanou, ověřovací studii. Devatenácti hlasy schválili, aby radnice pokračovala s přípravou investiční akce „Venkovní bazén u Sportareálu“.

Česká Lípa bude mít nový venkovní bazén
Foto: ceska-lipa.info
Popisek: Česká Lípa

Ověřovací studie měla posoudit, zda je možné umístit venkovní bazén do prostoru vedle Sportareálu. Studie předpokládá, že do zadaného prostoru o rozloze 6 800 m2 je umístěn venkovní bazén se skluzavkou a vodními atrakcemi a brouzdaliště. Celková rozloha vodní plochy je 880 m2. Dále studie počítá s výstavbou objektu sociálního zázemí zahrnující šatny, sprchy, občerstvení, recepci, zázemí pro zaměstnance a bazénovou technologii. Studie zároveň navrhuje možné komunikační propojení do vnitřního bazénu.

Studie navrhuje i využití stávající infrastruktury Sportareálu. Zejména bude využito elektrické energie a odpadního tepla z kogenerační jednotky a tím i možnost prodloužení koupací sezóny.

Pro pohodu návštěvníků a jejich vyžití v bazénech budou zřízeny vodní a vzduchové atrakce masážního charakteru a další zážitkové atrakce. U velkého rekreačního bazénu lidé najdou kromě plaveckých drah například stěnové masážní trysky, vodní chrlič, vzduchový perličkový výron, vzduchovou masážní lavici, houpací záliv, vodní clonu, lanové rošty, vodní dělo a vodní hřib nebo skluzavku. Součástí vybavení bude bezbariérový schodový skluz pro imobilní osoby a přenosné spouštěcí zařízení. U brouzdaliště pro děti bude dětská skluzavka, stříkající zvířátko, vodní ježek či vodní zvon.

Dále studie počítá i s využitím stávajících parkovacích ploch. K využití se nabízí i další vybavení Sportareálu, jako je odbavovací a kamerový systém.

Město Česká Lípa chce vybudovat venkovní bazén, jaký třeba má sousední Děčín nebo Mladá Boleslav, a který Českolipané léta postrádají. Vedení města proto zahájilo přípravu území na vytipované lokalitě vedle Sportareálu. Z šesti prověřovaných míst se právě tyto městské pozemky zdají jako nejvhodnější varianta pro výstavbu koupaliště. „Chceme, aby se po dvaceti letech diskuzí o venkovním koupališti, už konečně rozhodlo a koplo do země, a tak děláme všechny nezbytné kroky.“ řekla starostka města Romana Žatecká.

Předběžný finanční propočet na zřízení tohoto areálu je 54 milionů korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Karlovy Vary: Obnovené Kino Čas opět vítá diváky

7:17 Karlovy Vary: Obnovené Kino Čas opět vítá diváky

V uplynulých měsících prošlo kino čas zevrubnou obnovou, největší za posledních 20 let. Kinosál s no…