Česká Lípa láká turisty na novinky

16.08.2014 16:47

Zbrusu nová virtuální prohlídka města a také nová brožurka se zajímavými filmovými tipy na výlet. To jsou dvě zásadní novinky, které pro turisty i místní obyvatele připravilo Městské informační centrum v České Lípě.

Česká Lípa láká turisty na novinky
Foto: ceska-lipa.info
Popisek: Česká Lípa

Díky novým materiálům se opět návštěvníci dozvědí o České Lípě a jejím nejbližším okolí mnoho zajímavého.

„Naším cílem je ukázat Českou Lípu jako zajímavé místo, které stojí za to navštívit už samo o sobě. K tomu bude návštěvníkům sloužit nová virtuální prohlídka. Zároveň ale chceme říci, že naše město je přirozeným centrem celého regionu. Chceme, aby se u nás turisté ubytovali a poté podnikali výlety do okolí. K tomu jim bude sloužit kromě jiných materiálů také nová brožurka s tipy na dvacet nejzajímavějších výletů na filmová místa na Českolipsku,“ upřesnil místostarosta České Lípy Tomáš Vlček.

Odkaz na virtuální prohlídku Českou Lípou najdou turisté na webových stránkách města. V co možná nejkratší době se pak objeví také na městských turistických stránkách, kde nahradí starou aplikaci. V rámci prohlídky mohou navštívit celkem dvacet míst, kam patří kromě radnice a náměstí T. G. Masaryka také vodní hrad Lipý, poklopový jez na Ploučnici, klášterní zahrady, Hubertova stezka nebo cyklostezka Varhany. Když lidé kliknou na nějaké z dvaceti nabízených okýnek, mohou si místo prohlédnout ze všech stran, objekt si přiblížit, posunout pohled nahoru nebo dolů. U všech míst je k dispozici také krátký text s informacemi o dané lokalitě. U některých zajímavých objektů je možné shlédnout i krátké video s leteckými záběry.

Brožurku s tipy na filmová místa lidé dostanou primárně v českolipském informačním centru, k dispozici však je i na některých památkách a dalších informačních centrech v okolí. V brožurce najdou turisté přehlednou mapu, ve které je vyznačeno všech dvacet filmových míst. Z druhé strany mapy jsou pak popsaná všechna místa včetně filmů, které se tam točily. Lidé se tak kromě notoricky známé Panské skály mohou vydat třeba do Prysku, kde se točilo Léto s kovbojem, na Havraní skály, kde vznikly některé záběry z Žen v pokušení. V samotné České Lípě kromě Hořícího keře, který je nejoceňovanějším filmem posledních let, vznikl také film Jak se točí rozmarýny s Ivou Janžurovou v hlavní roli.

reklama

autor: mucl.cz

Ing. Marian Jurečka byl položen dotaz

Demokracie

Přijde vám demokratické někoho vyloučit ze strany a rozhodovat o tom bez toho, aniž by byl dotyčný na jednání pozván a měl možnost se hájit? A opravdu si myslíte, že to jak se vyjadřuje Svoboda je důvod, proč vám klesají preference? Já teda nevím, ale mě jste zklamali tím, jak nás necháváte na holi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Český Krumlov: Na úřad s občankou v mobilu

7:04 Český Krumlov: Na úřad s občankou v mobilu

V lednu byly spuštěny eDoklady – aplikace, která v zabezpečené formě obsahuje občanský průkaz. Posky…