Česká Lípa oživí rekreační areál v Dubici

06.02.2016 9:41

Město Česká Lípa má kromě vybudování venkovního bazénu u Sportareálu velký zájem na oživení rekreačního areálu v Dubici, kde před léty investovalo milióny korun a který nyní pronajalo na pět let novému nájemci.

Česká Lípa oživí rekreační areál v Dubici
Foto: ceska-lipa.info
Popisek: Česká Lípa

Město Česká Lípa má kromě vybudování venkovního bazénu u Sportareálu velký zájem na oživení rekreačního areálu v Dubici, kde před léty investovalo milióny korun a který nyní pronajalo na pět let novému nájemci. S tím, že se o něj bude nejen dobře starat, ale lidem nabídne i nějaké nové sportovní vyžití.  Části českolipské veřejnosti totiž připadá právě tato lokalita jako stvořená pro rekreaci a odpočinek. V oblibě ji mají i rybáři.

„I nadále budeme řešit otázku kvality vody v areálu, která je dlouhodobě nevyhovující a v letním období je nevhodná ke koupání. Přestože se město mnoho let snažilo - a to nejrůznějšími způsoby a za velkých investic, tuto realitu neúspěšně změnit,“ uvedl místostarosta Juraj Raninec.

Vedení města věří, že se do hezké přírodní lokality začnou vracet návštěvníci, nejen z České Lípy. „Chceme řešit i návaznost této přírodní zóny na město, zlepšit přístup včetně nové cyklostezky,“ podotkl Raninec.

Podle něj, nový nájemce veřejnosti -po dohodě s radnicí- nabídne mimo jiné provozování vleků pro vodní lyžování, wakeboarding a několik vodních atrakcí. Ujme se kempu, gastroslužeb, nebo pořádání koncertů různých žánrů, divadel a dalších akcí. Městu zároveň slíbil zajistit nejen celoroční udržování existujícího zařízení a vybavení, ale také provozování minigolfového hřiště, které tady pro rozšíření možností rekreace nechalo zřídit. Do letošního léta zde ještě mají vzniknout atrakce pro děti.

„I přes letité problémy s vodou, není důvod, proč by poměrně rozlehlý areál nemohl Českolipanům dál sloužit k rekeraci, k provozování jiných vodních sportů a dalších, které se tu dají dělat. Ostatně to byl jeden z důvodů, proč jsme tady vloni udělali i nové hřiště na minigolf,“ sdělil Raninec.

Nájemce, Michal Ptáček má během pětiletého pachtu Dubice velké plány, jak právě sem za sportem a odpočinkem přilákat davy lidí.

„V areálu budou čtyři dvousloupé vleky WAKEMASTER, dva s výškou lan šest metrů pro začátečníky a děti dva s výškou devět metrů pro pokročilé. U třech vleků budou na vodě překážky celkem dvanáct kusů, dále minigolf, slack line padleboard, skimboard, plážový volejbal, občerstvení - pítí i jídlo, možnost kempování karavany, stany. Řešíme i možnost flyboardu, připravujeme i kulturní a sportovní akce včetně mezinárodního závodu pod IWWF v rámci českého poháru,“ popsal Michal Ptáček. Sám má bohaté zkušenosti v oblasti vodního lyžování a wakeboardingu. A několik let  vykonával funkci ředitele příspěvkové organizace Panda Sport ve Stráži pod Ralskem. První návštěvníky plánuje přivítat na přelom dubna a května tohoto roku. „Aktuálně řešíme administrativu, ve výrobě jsou překážky a vodní vleky, jednáme s Českým rybářským svazem, aby nemuselo být ukončeno sportovní rybaření a změnila se osádka ryb ke zlepšení kvality vody,“ uvedl Ptáček. Podle jeho předpokladu by – v závislosti na počasí - mohl být areál v provozu minimálně od dubna do října. „Reálný je i zimní provoz, kdy by byly vleky umístěny na břehu s jízdou na umělém povrchu nebo sněhu,“ mínil nájemce Ptáček.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

22:09 Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

V sobotu 27. dubna se v Kopřivnici poběží RunTour! Do rodiště Emila Zátopka přiláká elitní vytrvalce…