Česká Lípa připravuje významné investice

20.01.2017 16:19

Řadu významných investic si město předsevzalo na rok 2017. Schválený rozpočet na letošní rok i výhled do následujících let odrážejí také výsledky první veřejné českolipské ankety.

Česká Lípa připravuje významné investice
Foto: ceska-lipa.info
Popisek: Česká Lípa

„Investovat budeme do všech oblastí života ve městě, tak aby Česká Lípa byla aktivně žijící, hezké a čisté město s příležitostmi pro mládež, rodiny s dětmi, pracující i seniory,“ říká starostka města Romana Žatecká. V první řadě půjde o realizaci další etapy regenerace sídliště Špičák, v lokalitě Zhořelecká, Budyšínská a o přípravu plánu regenerace sídliště Holý vrch. V roce 2018 přijdou na řadu také sídliště Sever a Lada. Rozpočet pamatuje na nové divadlo a rekonstrukci KD Crystal, kde město čeká příprava soutěže o návrh na řešení a umístění nového divadla. V letošní roce dojde k zahájení stavby venkovního bazénu vedle Sportareálu.

„Nezapomněli jsme ani na další rozšíření sítě cyklostezek – budeme pokračovat v přípravách cyklostezky Ploučnice a cyklostezky Dubice a začneme chystat také projekt nulté etapy cyklostezky Varhany, abychom vyřešili lepší přístup k cyklostezce ve směru od Střelnice,“ připomíná místostarosta Juraj Raninec. Řada investic půjde do zlepšení technického stavu objektů města – proběhne např. kompletní zateplení bytového domu v Komenského ulici. Plánuje se stavba vodních atrakcí pro děti v areálu Dubice a nové lanové centrum. Na Městském hřbitově bude vybudováno nové kolumbárium. Investovat se bude do školních budov, do městských chodníků a vozovek. Půjde např. o dokončení pavilonu D pro autisty při ZŠ speciální Jižní, o prodloužení Wedrichovy ulice, pokračování rekonstrukce chodníků v ul. Sokolské, nové vydláždění chodníků až ke kavárně Union a zahájení opravy komunikace do Dobranova.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

České Budějovice: Akvapark vznikne u Vltavy, město hledá soukromého investora

7:17 České Budějovice: Akvapark vznikne u Vltavy, město hledá soukromého investora

Město České Budějovice představilo jednoznačné plány k výstavbě akvaparku na levém břehu Vltavy, pob…