Česká Lípa spolupracuje s okolními psími útulky

11.01.2018 10:01

Od listopadu funguje spolupráce našeho města se psími útulky v Kozlech a Děčíně a zatím velmi dobře.

Česká Lípa spolupracuje s okolními psími útulky
Foto: ceska-lipa.info
Popisek: Česká Lípa

Do Děčína byl za poslední dva měsíce loňského roku umístěný pouze jeden pes, vše ostatní bez problémů zvládá útulek společnosti Bona v Kozlech. Za listopad a prosinec 2017 bylo v katastru města Česká Lípa odchyceno celkem 18 psů, z toho 5 bylo vráceno majiteli ještě ze záchytných kotců, jeden pes byl předaný do dočasné péče, jeden do útulku v Děčíně a 11 do útulku v Kozlech (jen pro srovnání, za stejné období roku 2016 bylo odchyceno 23 psů, majitelům jich bylo vráceno 8 a do útulku v Dobranově bylo odvezeno 15 psů).

Město Česká Lípa v říjnu loňského roku uzavřelo objednávky na umístění toulavých psů s obecně prospěšnou společnosti Bona v Kozlech a se statutárním městem Děčín, poté, co majitel útulku v Dobranově dal městu výpověď.

Oba útulky fungují pod kontrolou Státní veterinární správy a objednávky jsou sjednány do března 2018, kdy se vzájemná spolupráce vyhodnotí.

„My jsme zatím velmi spokojeni, jednak s tím, že se nekoná žádný zvýšený odvoz psů do Děčína a potom s přístupem paní Šubrové z útulku v Kozlech, která přísun psích tuláků z našeho města zvládá,“ uvedla místostarostka Alena Šafránková.

Každý nalezený, opuštěný či toulavý pes, který je nahlášený Městské policii Česká Lípa, je nejprve na 72 hodin umístěný do záchytných kotců, odkud si ho může vyzvednout majitel. Teprve v případě, že se o zvíře v této době původní majitel nepřihlásí, je pes převezený do útulku.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

Proč jste odpískali jednání o penzích?

Nemyslíte, že jste tím koalici nahráli na smeč, že bude tvrdit, jak ona něco prosadila, že vás přizvala k jednání, ale vy jste to odmítli? Kdybyste jednali dál, mohli jste předložit vlastní návrhy, možná by neprošli, ale bylo by evidentní, že jste je podali a chtěli jste reformu, která je potřeba ře...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hustopeče: Oblastní kolo cyklistické soutěže ovládly město

10:29 Hustopeče: Oblastní kolo cyklistické soutěže ovládly město

V úterý 14. května se na dopravním hřišti Lipová sešli žáci škol mikroregionu Hustopečsko, kteří se …