Česká Lípa zve na veřejné projednání Strategického plánu

09.05.2016 6:29

Město Česká Lípa pořádá pro širokou veřejnost veřejné projednání Strategického plánu města Česká Lípa na období do roku 2023, které se koná ve čtvrtek 12. května 2016 od 17 hodin v Kulturním domě Crystal.

Česká Lípa zve na veřejné projednání Strategického plánu
Foto: ceska-lipa.info
Popisek: Česká Lípa

„Zástupci společnost GaREP, která byla vybrána v náročném výběrovém řízení na zhotovitele dokumentu, nejprve vysvětlí hlavní zásady strategického plánování. Seznámí přítomné také s  poznatky o socio-ekonomickém profilu města a průběžnými výsledky z dotazníků, kde jsme zjišťovali názor veřejnosti, abychom se před zpracováním strategického plánu dozvěděli, jak se obyvatelům v našem městě žije a co je podle nich třeba zlepšit,“ konstatuje na adresu programu starostka Romana Žatecká.

Následně se přítomní rozdělí mezi čtyři panelové skupiny: 1. Doprava a technická infrastruktura; 2. Školství, veřejné a komerční služby (sociální, maloobchod a komerční služby, zdravotnictví); 3. Životní prostředí, zeleň a veřejná prostranství; 4.  Život ve městě, bezpečnost, kultura a volný čas.
„Tyto skupiny povede  GaREP a na pomoc si přizval také studenty Přírodovědné fakulty Masarykovy univerzity v Brně,“ prozrazuje místostarosta Juraj Raninec. „Přítomní budou mít za úkol velice jednoduše vydefinovat v každé oblasti problém červenou fixou a navrhnout řešení zelenou fixou. Potom proběhne prezentace, co bylo v rámci jednotlivých oblastí vydefinováno a v každé skupině se odehraje otevřená společná diskuse,“popisuje místostarosta.

Nakonec studenti osloví několik občanů a provedou s nimi i tzv. mentální (pocitové) mapy. Účastník do mapy České Lípy zakreslí, která místa vnímá pozitivně nebo naopak negativně. Celkové trvání akce se odhaduje asi na dvě hodiny.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Litoměřice: Mezinárodní pivní festival zahájila soutěžní část

13:37 Litoměřice: Mezinárodní pivní festival zahájila soutěžní část

Již 34. ročník prestižního Mezinárodního pivního festivalu byl dnes zahájen na litoměřickém výstaviš…