Česká Třebová: Včera byl položen základní kámen komunitního plánování sociálních služeb

23.02.2023 14:05 | Tisková zpráva

V kulturním centru se ve středu dopoledne sešli zástupci města a poskytovatelů sociálních služeb. Cílem setkání bylo zahájení přípravné fáze komunitního plánování sociálních potřeb ve městě. Všem přítomným se v úvodu představila Ivana Nesétová, která bude vznik komunitního plánu v České Třebové koordinovat.

Česká Třebová: Včera byl položen základní kámen komunitního plánování sociálních služeb
Foto: rodinnevylety.cz
Popisek: Česká Třebová

„Chceme posunout sociální péči v našem městě o krok dopředu. Z tohoto důvodu se věnujeme přípravě komunitního plánu, který bude sloužit k lepší domluvě mezi poskytovateli a zjištění dostupnosti jednotlivých služeb.  Slovo komunitní dává tušit, že celé plánování probíhá v komunitě, kterou tvoří uživatelé služby, její poskytovatelé a zadavatel, kterým je město,“ uvedla v souvislosti s konferencí místostarostka Petra Válková.

Během setkání byl Ivanou Nesétovou formou prezentace představen záměr komunitního plánování, které by mělo probíhat ve specializovaných pracovních skupinách pod dohledem manažerského týmu. Celkem bylo ustanoveno pět skupin, které se budou věnovat oblastem péče o seniory, rodiny s dětmi, občany se zdravotním postižením, sociálně vyloučeným a sociálním vyloučením ohroženým občanům a protidrogové prevenci.

„Oceňuji velkou účast na dnešním setkání a chtěla bych poděkovat všem, kteří ve službách pracují, protože jsou nedílnou součástí naší společnosti. Věřím, že budeme přínosem sobě navzájem a podaří se nám během relativně krátké doby zrealizovat naše vize a záměry,“ shrnula své dojmy z prvního setkání místostarostka Petra Válková.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Zajímá mě, co si přeje ODS?

Protože vy na jednu stranu tvrdíte, že: ,,Zdá se, že si voliči nepřejí další federalizaci EU, bezbřehou migraci a ničení konkurenceschopnosti a životní úrovně radikální zelenou ideologií vtělenou do Green Dealu. To je nadějná zpráva." Jak ale vysvětlíte vaše spojení s Lidovci a TOPkou? Nemyslíte, že...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Cestující budou ve vozech MHD platit kartou, mobilem nebo hodinkami

19:27 Zlín: Cestující budou ve vozech MHD platit kartou, mobilem nebo hodinkami

Dopravní společnost Zlín-Otrokovice (DSZO) představila nový odbavovací systém ve vozidlech MHD. Cest…