České Budějovice: Čas prázdnin, čas oprav - investice do školních budov

30.06.2016 13:33

Každoročně se o prázdninách opravují a obnovují školní budovy.

České Budějovice: Čas prázdnin, čas oprav - investice do školních budov
Foto: cb-info.cz
Popisek: České Budějovice

„Finanční částka do školních investic bude letos 50,6 milionů korun a do oprav dalších 11,8 milionů korun. Plánované akce ovlivní  končící školní rok na ZŠ Dukelská na pracovišti Nové Hodějovice, kde se staví nová víceúčelové hala za 4,6 milionů, a školní rok tady skončil už 28. června. Nový školní rok naopak začne později na ZŠ Kubatova, kam žáci nastoupí až v pondělí 5. září. Důvodem je rekonstrukce školní jídelny za 13,5 milionů,“ přibližuje náměstek primátora Petr Podhola.

Rekonstrukce tepelného hospodářství čeká na ZŠ Grünwaldovu a ZŠ Pohůrecká, nové hřiště bude vybudováno u ZŠ Matice školské a dokončují se práce na ZŠ Emy Destinnové, kde se v průběhu prázdnin zahájí další etapa rekonstrukce školy, konkrétně školní jídelny.

„ZŠ a ZUŠ Bezdrevská opraví vstupní halu, ZŠ Dukelská získá novou fasádu na části budovy, ZŠ a MŠ J. Š. Baara zrekonstruuje školní hřiště. Z dalších plánovaných akcí je možné zmínit četné opravy, například povrchu vnitřního nádvoří školy ZŠ O. Nedbala, kanalizace na MŠ K. Štěcha, podlah v tělocvičnách, výtahu a také nádvoří ZŠ Máj I. Další práce  jako malování, výměny podlahových krytin a další údržba jsou během prázdnin realizovány v téměř každé škole,“ doplňuje náměstek primátora Petr Podhola.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pardubice: Cestu na zámek nově ozdobí nadživotní socha koně

7:17 Pardubice: Cestu na zámek nově ozdobí nadživotní socha koně

Od konce dubna budou Pardubáci a návštěvníci města na louce mezi Příhrádkem a zámeckými valy potkáva…