České Budějovice: Část Vrbenské ulice čeká kompletní obnova, náhradní MHD je zajištěna

03.05.2024 7:37 | Tisková zpráva

V květnu začne kompletní rekonstrukce 230 metrů dlouhého úseku ulice Vrbenská v místě od křižovatky Vrbenská – Vodní. Ulice není v dobrém technickém stavu, a proto tam budou vyměněny kanalizace a vodovod, upraveno veřejné osvětlení a vznikne nové prostorové uspořádání komunikace a chodníků. Město přistoupilo ke komplexní rekonstrukci, která ušetří veřejné finanční prostředky i čas a pohodlí občanů. Vzhledem k velkému rozsahu je nutné tyto práce provádět za úplné uzavírky pro veškerou dopravu včetně MHD.

České Budějovice: Část Vrbenské ulice čeká kompletní obnova, náhradní MHD je zajištěna
Foto: Zuzana Bednářová
Popisek: Náměstí v Českých Budějovicích

Stavba bude zahájena 6. 5. 2024. Po dobu 14 dnů tam bude vybudován náhradní vodovod a provoz pouze pro MHD zůstane zachován.

Od 20. 5. ale začne fungovat náhradní autobusová doprava. Linka č. 36 bude pendlovat v pracovních dnech mezi obratištěm u bytového komplexu Dubičný potok a nádražím. Linka č. 6 bude mít objízdnou trasu po Dobrovodské ulici.

Předpoklad úplné uzavírky je do konce 34. týdne, tj. do 25. 8. 2024. Po tomto termínu bude obnoven provoz pouze pro MHD a plný provoz bude spuštěn koncem září 2024.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

věk dožití ve zdraví

Sama zde píšete toto: ,, V roce 2017 byl obvyklý věk dožití ve zdraví u mužů 61 let a u žen 62 let.“ Jak ale tedy vysvětlíte, že vy prosazujete odchod do důchodu déle, a to třeba i o 5 a více let?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Liberec: Proběhla velká úklidová akce dobrovolníků

22:28 Liberec: Proběhla velká úklidová akce dobrovolníků

Statutární město Liberec opět podporovalo dobrovolníky, kteří se připojili k úklidové akci Ukliďme L…