České Budějovice: Část půlmiliardové investice je před dokončením

06.03.2017 19:49

Stavební část více než půlmiliardové investice strojírenské společnosti Kern-Liebers CR do rozšíření výrobního závodu v Českých Budějovicích je před dokončením. Slavnostní zahájení provozu nové haly, která rozšíří výrobní prostory firmy na 19 tisíc metrů čtverečních, plánuje tento významný dodavatel komponentů pro automobilový, textilní a spotřební průmysl na 23. května.

České Budějovice: Část půlmiliardové investice je před dokončením
Foto: cb-info.cz
Popisek: České Budějovice

„V současné době nám dodavatel předává první polovinu haly, tedy přibližně 3,5 tisíce čtverečních metrů zastavěné plochy. Předání druhé poloviny je plánováno na 15. března. Do nové haly již přesouváme první části technologií.. Některé stroje pouze stěhujeme, další máme nakoupeny a budeme je postupně instalovat a zprovozňovat,“ uvedl jednatel společnosti Kern-Liebers CR Jaroslav Kopp.

Investici v Českých Budějovicích vyvolala skutečnost, že stávající objekty firmy jsou zcela zaplněny a neumožňují umístění dalších technologií. Podnik si tak vytváří nový prostor pro další plánovaný rozvoj v souvislosti s růstem trhů v České republice, Polsku a Maďarsku.

„V květnu bude v nových prostorách kompletně přestěhován a technicky dovybaven celý provoz tepelného zpracování kovů a omílání. Dodavatelské firmy by měly definitivně opustit náš areál do 15. června. Dokončení tohoto projektu nám umožní přivést do Českých Budějovic nové projekty a technologie, což dosud nebylo možné,“ konstatoval Kopp.

Kern-Liebers CR, jehož celkové loňské tržby dosáhly 1,2 miliardy korun, zaměstnává v současné době 400 lidí. Nový provoz jejich počet ale zvýší pouze o dvě až tři desítky. Vzhledem k nedostatku kvalifikovaných strojařů na trhu práce totiž firma pořizuje nejmodernější technologie s nízkými nároky na pracovní sílu.

Až tři desítky nových pozic firma obsadí strojírenskými profesemi

Z celkových cirka 500 miliónů korun „spolknou“ zhruba 180 miliónů korun stavební práce, dalších přibližně 320 miliónů směřuje právě do technologického vybavení. Nové technologie umožní firmě, disponující vlastním vývojovým oddělením a obchodní organizací, vedle rozšíření portfolia výrobků pro stávající zákazníky také otevření nových trhů.

„Získáme možnost lépe kontrolovat toky materiálu, lépe organizovat jednotlivé činnosti a současně se rozvíjet v oborech, pro které jsme již neměli kam umístit potřebné technologie. Výsledkem bude vyšší provozní efektivita, rozšíření výroby a možnost dalšího technologického rozvoje,“ zdůraznil Kopp.

Zmíněné až tři desítky nových pozic hodlá firma obsadit vesměs strojírenskými profesemi. Potřební budou zejména nástrojaři, lisaři, zámečníci, seřizovači, obráběči, mechatronici a podobně. Dveře mají do Kern-Liebers CR otevřené samozřejmě také mladí absolventi strojírenských učilišť, středních i vysokých technických škol. Ti všichni zde najdou zázemí silné firmy se zahraniční účastí, jistotu perspektivního zaměstnání a možnost dalšího profesního rozvoje a kariérního růstu.

V Kern-Liebers CR pravidelně rostou mzdy zaměstnanců, naposled loni v červenci o 3,2 procenta. Zaměstnanci mají pět týdnů dovolené, pobírají 13. a 14. mzdu, mají 37,5 hodinovou týdenní pracovní dobu ve všech směnných provozech, příspěvek na závodní stravování ve vlastní jídelně, dynamicky odstupňované odměny při odchodu do důchodu, příspěvek na penzijní připojištění, odměnu za odpracování plného fondu pracovní doby v každém měsíci, u řady profesí mají flexibilní pracovní dobu a jiné výhody.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

České Budějovice: Akvapark vznikne u Vltavy, město hledá soukromého investora

7:17 České Budějovice: Akvapark vznikne u Vltavy, město hledá soukromého investora

Město České Budějovice představilo jednoznačné plány k výstavbě akvaparku na levém břehu Vltavy, pob…