České Budějovice: Diváci festivalu Vltava žije překonali rekord

12.09.2017 10:37

Přes 101 tisíc korun získali na festivalu „Vltava žije“ malí českobudějovičtí hokejisté a výtvarníci. Diváci navíc překonali rekord, když se jich na charitativních oranžových kolech Nadace ČEZ vystřídalo za čtyři hodiny přes 450.

České Budějovice: Diváci festivalu Vltava žije překonali rekord
Foto: cb-info.cz
Popisek: České Budějovice

Oranžová, i když ve skutečnosti černá kola, umístěná na hlavním českobudějovickém náměstí se prakticky nezastavila. Unikátní festival Vltava žije přilákal do centra krajského města desítky tisíc lidí. Na to, aby mohli minutou šlapání pomoci dvěma neziskovým organizacím, stáli lidé od šesté večer i dlouhé fronty.

„Do půl jedenácté večer se do oranžového kola zapojilo 452 lidí, což je náš letošní český rekord. Mám obrovskou radost, že tolika lidem není lhostejné jejich okolí a věřím, že ještě více si stáhlo naši aplikaci EPP,“ zhodnotil mimořádný nápor na Oranžové kolo Nadace ČEZ člen její správní rady František Lust.

I díky tomu přibývaly peníze na virtuálních účtech obou organizací mimořádně rychle. Čtyři hodiny po startu byly obě bohatší o více než 50 tisíc korun. „Peníze použijeme na výtvarné potřeby. Kromě dětí i dospělých pomáháme i znevýhodněným lidem, kterým výtvarné aktivity moc prospívají, a myslím, že i za ně musím všem moc poděkovat,“ říká za spolek Tvor Marie Ondřichová.

Ještě o tisíc korun víc získali malí hokejisté. „Máme program pro handicapované, kdy ukazujeme, že hokej je opravdu pro všechny. Takže peníze použijeme na ledy a trenéry,“ vysvětluje za organizaci HC Lvi 2009 bývalý československý hokejový reprezentant Jaroslav Pouzar.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pardubice: Cestu na zámek nově ozdobí nadživotní socha koně

7:17 Pardubice: Cestu na zámek nově ozdobí nadživotní socha koně

Od konce dubna budou Pardubáci a návštěvníci města na louce mezi Příhrádkem a zámeckými valy potkáva…