České Budějovice: Dotační program na ochranu životního prostředí finančně posílil

23.01.2017 18:30

Dotační program na podporu ochrany životního prostředí pro rok 2017 má jedno opatření, ve kterém se zvýšila alokovaná částka na 800 000 korun.

České Budějovice: Dotační program na ochranu životního prostředí finančně posílil
Foto: cb-info.cz
Popisek: České Budějovice

 „Už několik let se rozdělovalo pouze 500 000 korun, letos to bude o 300 000 více, což je myslím dobrá zpráva pro potenciální žadatele. Maximální hranice příspěvku na jeden projekt ale zůstává stejná jako v minulosti, což je 50.000 korun.  Díky navýšení bude pravděpodobně podpořeno více projektů, na které se dříve nedostalo,“ říká radní Michal Kohn s tím, že běžnou praxí bylo odmítnutí zhruba  polovinu žadatelů.

Dotační program má název Výchova občanů města Českých Budějovic k citlivému a uvážlivému přístupu k přírodě a k ochraně živočichů žijících v naší blízkosti. „Půjde například o oslavy svátků Země, výlety za přírodou, soutěže o životním prostředí, budování naučné stezky, výukové programy, akce na záchranu živočichů i některých lokalit cenných z hlediska ochrany přírody, poradenství, besedy s občany, vydávání tiskovin, prácev přírodních zahradách, zájmové kroužky dětí, mládeže i dospělých a aktivity včelařů,“ dodává Michal Kohn. Zájemci mohou podávat žádosti o granty do 20. února 2017.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

22:09 Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

V sobotu 27. dubna se v Kopřivnici poběží RunTour! Do rodiště Emila Zátopka přiláká elitní vytrvalce…