České Budějovice: Koalice v roce dva

01.02.2012 20:49

Radniční koalice, tvořená HOPB, ČSSD a TOP 09, předkládá občanům podrobný účet ze své činnosti v roce 2011.

České Budějovice: Koalice v roce dva
Foto: cb-info.cz
Popisek: České Budějovice

Vážení přátelé,

vedení města si odškrtnulo rok ve funkci a skládá vám z něj účty. Je to zatím jen jeden rok ze čtyř, ale i přesto si troufám možná trochu neskromně tvrdit, že nám podařil kus práce. Leccos z našeho programu už můžeme přesunout do kolonky „splněno“, další věci jsme alespoň rozpracovali.

Osobně jsem rád, jak jsme pokročili v tom nejdůležitějším – oblasti veřejných zakázek a správy financí. Začali jsme zveřejňovat smlouvy uzavřené městem a odkryli je tak vaší kontrole, připravili jsme novou přísnější směrnici na zadávání veřejných zakázek, zavedli sdružené nákupy města a jeho organizací a začali soutěžit dodávky služeb pomocí naprosto průhledných e-aukcí. Úspory činí 72 miliony korun! Miliony, které můžeme použít na další investice.

Ani v oblasti dopravy jsme ve spolupráci s Jihočeským krajem nezaháleli. Byla otevřena první část zanádražní komunikace, letos se bude stavět další úsek, příští rok další. Byl zahájen proces změny územního plánu, která umožní postavit Severní spojku, jež ulehčí Strakonické o 20 tisíc aut denně. Zavedli jsme nový systém MHD, rozšířili noční linky a vrátili na nich standardní jízdné, bude se stavět cyklostezka Nemanice-Borek.

Pokročili jsme ve všech oblastech. Přesvědčit se můžete sami na této stránce, kde jsou z koaliční smlouvy ocitovány naše sliby a k nim doplněn komentář, jak je plníme.

Juraj Thoma, primátor

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: c-budejovice.cz

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

20:27 Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

Zpomalení dopravy a větší bezpečnost. To jsou v kostce hlavní záměry přestavby páteřní ulice v Drožd…