České Budějovice: Koupí tašky přispějete na tašky

13.10.2017 19:10

Jak získat prostředky na opravu střechy Studentského kostela sv. Rodiny? Třeba originálním projektem „Není taška jako taška“, který startuje už tuto neděli 15. října.

České Budějovice: Koupí tašky přispějete na tašky
Foto: cb-info.cz
Popisek: České Budějovice

„Protože podstatnou část oprav Studentského kostela tvoří výměna břidlicových tašek, rozhodli jsme se, že nabídneme veřejnosti se na opravě podílet symbolickým nákupem tašky plátěné s potiskem, který bude tuto rekonstrukci připomínat. Už v minulosti jsme na rekonstrukci sháněli prostředky obdobným způsobem a veřejnost na to docela slyšela. Věřím, že budeme úspěšní i tentokrát,“ říká spirituál a duchovní správce kostela Pavel Němec.

Opravu kostel nutně potřebuje. Části střechy nad presbytářem jsou značně poškozené a na několika místech zatéká do zdiva a střešní konstrukce. Bude se proto provádět výměna střešní břidlicové krytiny a části poškozeného krovu, aby se zabránilo poškození zrenovovaného interiéru Studentského kostela. Zároveň i štít kostela a fasáda projde drobnými opravami, dostane nový nátěr i oplechování včetně hromosvodů.

„Projekt přijde celkem na jeden milión korun. Částkou 140 tisíc už přispělo Statutární město České Budějovice a zbytek sháníme od dobrovolných dárců, což se nám daří. Rád bych proto všem poděkoval za podporu,“ dodává Pavel Němec.

Získat symbolickou tašku za 200 korun bude možné po nedělních mších v klášterním kostele na Piaristickém náměstí či přímo v kostele Sv. Rodiny po každém z programů, které se tu pořádají pro širokou veřejnost. Možná je i osobní domluva.

Více informací na tel. 731 604 447

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ústí nad Labem: Cyklobus z Labské stezky bude jezdit i tento rok

19:06 Ústí nad Labem: Cyklobus z Labské stezky bude jezdit i tento rok

Využijte možnost bezplatné přepravy z Labské stezky přes Klíši a Bukov na Severní Terasu.