České Budějovice: Město finančně posílilo volnočasové aktivity

18.04.2015 9:41

Jeden milion korun navíc, určený na volnočasové aktivity zaměřené na oslavy 750 let založení Českých Budějovic, rozdělovala školská komise. Její doporučení poté akceptovali radní.

České Budějovice: Město finančně posílilo volnočasové aktivity
Foto: cb-info.cz
Popisek: České Budějovice

„Celkem bylo podáno 26 projektů s požadavkem 1 691 000 korun. Některé z nich ale vůbec nesouvisely s letošními oslavami a nebyly určeny pro mládež, takže se ani nemohly hodnotit. Komise podpořila 17 žádostí, z toho devět z nich přesahuje částku 50 tisíc korun, takže o nich budou rozhodovat zastupitelé,“ shrnuje náměstek primátora Martin Maršík. Mezi už schválené projekty patří například Skautská pouť, kterou organizuje Junák, Město očima dětí netradičně, což je aktivita Asociace malých debrujárů ČR, i program Baby clubu Šikulka s názvem Naše krásné město – od jeho vzniku po současnost.

Upravená dotační pravidla umožňují realizaci akcí v rámci oslav 750. výročí od založení města. „Hlavním smyslem jejich úpravy je finančně podpořit různé organizace, zájmové subjekty a další spolky, jež chtějí přispět v jubilejním roce nějakou vlastní akcí. Jeden milion korun navíc byl přidělen na podporu sportu, stejná částka na volnočasové aktivity i kulturu a půl milionem korun byl posílen cestovní ruch. Přihlášené projekty s výjimkou volnočasových aktivit čeká vyhodnocení v nejbližších dnech,“ dodává primátor Jiří Svoboda.

reklama

autor: c-budejovice.cz

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jihlava: Územní studie tentokrát hledí do budoucnosti Henčova a Kosova

22:28 Jihlava: Územní studie tentokrát hledí do budoucnosti Henčova a Kosova

V nedávné době byly dokončeny dvě územní studie, které stanovují rozsah a způsob zástavby na plochác…