České Budějovice: Město plánuje záchytná parkoviště obsluhovaná MHD

19.04.2015 12:49

Do jednoho roku by České Budějovice mohly spustit systém záchytných parkovišť P+G a P+R. Ty by měly obsluhovat elektrobusy, které přepraví motoristy do centra města.

České Budějovice: Město plánuje záchytná parkoviště obsluhovaná MHD
Foto: cb-info.cz
Popisek: České Budějovice

Zatím jsou vytipována parkoviště v docházkové vzdálenosti od centra u sportovní haly, na Dlouhé louce, u Dynama a vzdálenější v dojezdové vzdálenosti na místě bývalých kasáren v Jírovcově ulici a zvažují se i Žižkova kasárna, která město získala v loňském roce bezúplatným převodem. Projektanti ale nejdříve musí připravit plán úprav, které bude nutné provést, a město čeká i jednání s Armádou ČR.

Parkoviště by měla být placená, ale na motoristy čeká přeci jen malý dárek. „Na každém záchytném parkovišti by vznikla zastávka MHD. Chtěli bychom, aby motoristé mohli parkovací lístek využít zároveň jako jízdenku,“ uvedl místopředseda představenstva dopravního podniku Slavoj Dolejš.

Spojení parkovišť a centra města by měly zajišťovat ekologické elektrobusy. „Plánujeme pořídit 15 elektrobusů z grantu vypisovaného ministerstvem dopravy. Čekáme jen, až ho vypíše,“ doplnil Slavoj Dolejš.  Výběrové řízení na nákup vozů by se mohlo vypsat do půl roku a vozy by mohly být do roka k dispozici. Elektrobusy už dopravní podnik v centru města zkoušel v minulém roce, měl je zapůjčené z Lince.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: c-budejovice.cz

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Na festivalu se spotřebovalo šest a půl tuny tvarůžků

10:23 Olomouc: Na festivalu se spotřebovalo šest a půl tuny tvarůžků

Olomouc provoněly tvarůžkové speciality. Festival byl rekordní co do počtu prodávajících i návštěvno…