České Budějovice: Nové kontejnery umožní snazší odkládání plastů

27.07.2017 21:16

V nejbližším období budou po městě rozmístěny upravené kontejnery určené k odkládání tříděného odpadu, konkrétně plastů.

České Budějovice: Nové kontejnery umožní snazší odkládání plastů
Foto: David Hora
Popisek: Radnice v Českých Budějovicích

„Jde v podstatě o odpověď na podněty občanů, které se týkaly malé velikosti otvorů u těchto nádob. Konkrétně jde o to, že do stávajících nádob nejdou uložit rozměrnější věci. Proto zkoušíme pilotní změnu v podobě rozmístění  ověřovací série deseti kontejnerů s většími otvory. O konkrétní lokalitě zatím nebylo rozhodnuto, pravděpodobně bude vybráno místo na sídlišti Máj a Šumava, možná i Rožnov. V případě, že se nádoby s většími otvory osvědčí, bude následovat hromadná instalace upravených nádob,“ uvedl náměstek primátora Petr Podhola.

Další chystanou novinkou v oblasti úklidu je tzv. parní čištění. „Jde o speciální zařízení určené pro úklid veřejných prostranství, které by mělo umožnit odstraňování nečistot zejména z kamenné dlažby, například zbytků zmrzlin, žvýkaček, jídel i výkalů. Vedení města bude v nejbližší době posuzovat nabídku přístroje, který bude v provozu předveden v srpnu. Poté se rozhodneme, jestli má takové zařízení své opodstatnění,“ dodává náměstek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bruntál: Stavba opěrné zdi pod autobusovým stanovištěm je prakticky dokončena

22:09 Bruntál: Stavba opěrné zdi pod autobusovým stanovištěm je prakticky dokončena

Práce na rekonstrukci autobusového stanoviště pod Společenským domem se blíží k svému završení, auto…